7 Ιουνίου 2023

Τη Δευτέρα, 13 Μαρτίου, στις 21:00, ακούμε από το Δεύτερο Πρόγραμμα, τη ραδιοφωνική μεταφορά του έργου «Μέχρι Να Ξημερώσει» της Γεωργίας Πιερρουτσάκου, σε σκηνοθεσία των Λάζαρου ΒαρτάνηΣτέφανου Παπατρέχα και της ίδιας της συγγραφέως, η οποία μάλιστα φιλοξενείται από τον Σιδερή Πρίντεζη στην εκπομπή που προηγείται της έναρξης του έργου. Τη μουσική έχει γράψει η Σίσσυ Βλαχογιάννη.

Το έργο «Μέχρι Να Ξημερώσει» γράφτηκε από την Γεωργία Πιερρουτσάκου κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας, λόγω κορωνοϊού. Είναι ένα απολύτως σύγχρονο ελληνικό έργο, που καθρεφτίζει το σήμερα, τις ανθρώπινες σχέσεις –εφήμερες αλλά και διαχρονικές–, αλλά και τις ανατροπές σε όσα θεωρούσαμε δεδομένα.

Η υπόθεση μάς μεταφέρει σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, όπου ένας άνδρας (ο ΧΥ) και μια γυναίκα (η ΧΧ) συναντιούνται για πρώτη φορά, μέσα από μια εφαρμογή online γνωριμιών «για μυημένους». Δεν θα αργήσουν να ανακαλύψουν ότι τους συνδέει μια κοινή μοίρα. Έχουν λίγες ώρες για να ολοκληρώσουν τον σκοπό της συνάντησής του, μέχρι το ξημέρωμα.

Δείτε το τρέιλερ:

Οι σκηνοθέτες σημειώνουν: «Έχοντας διαμορφώσει έναν ισχυρό καλλιτεχνικό πυρήνα, με συνεχείς θεατρικές συνεργασίες από το 2017, αυτή τη φορά κληθήκαμε να μεταφέρουμε στο ραδιόφωνο και τις συχνότητες της ΕΡΤ ένα σύγχρονο ελληνικό έργο. Εκπροσωπώντας μια γενιά που δεν πρόλαβε να ζήσει το ραδιοφωνικό θέατρο, το συγκεκριμένο εγχείρημα ήταν μια σπουδαία πρόκληση για εμάς, τόσο καλλιτεχνική όσο και συναισθηματική, μιας και συμμετέχουμε στην αναβίωση της θεατρικής μεταφοράς στα ερτζιανά την οποία γνωρίζαμε κυρίως μέσα από τις νοσταλγικές αφηγήσεις των γονιών μας. Αναζητήσαμε λοιπόν νέους τρόπους για να “φωτίσουμε” τα πρόσωπα του έργου και να αφηγηθούμε την ιστορία του ΧΥ και της ΧΧ, χρησιμοποιώντας τα χρώματα των λέξεων, τη ζεστασιά των φωνών, τις παύσεις, τις ανάσες και τη λυτρωτική παρουσία της μουσικής».

Παίζουν οι ηθοποιοί: Λάζαρος Βαρτάνης (ΧΥ), Γεωργία Πιερρουτσάκου (ΧΧ), Στέφανος Παπατρέχας (Αφηγητής)
Συνθέτης Μουσικής: Σίσσυ Βλαχογιάννη
Μηχανικός Ήχου: Ευάγγελος Σαπουνάς

Επιμέλεια – παρουσίαση της εκπομπής: Σιδερής Πρίντεζης

Info

Άκου! Η παράσταση αρχίζει!

«Μέχρι να ξημερώσει» της Γεωργίας Πιερρουτσάκου

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023, στις 21:00

Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7

#defteroprogramma  #ΠρεμιέραΣτοΡαδιόφωνο #ΆκουΗΠαράστασηΑρχίζει

Live Streaming:  www.deftero.gr

Facebook: www.facebook.com/defteroprogramma.fm

Instagram: https://www.instagram.com/defteroprogramma/

Το πρόγραμμα του Δεύτερου: https://www.ertecho.gr/radio/deftero/program/

www.ertnews.gr

​ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Archives – ertnews.gr Read More 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generated by Feedzy