7 Ιουνίου 2023

Η 1ης Διεθνής Έκθεση για την Κυκλική Οικονομία, FORWARD GREEN, θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο ( 8.6 – 10.6.2023) στο Περίπτερο 15 της  ΔΕΘ – HELEXPO, στη Θεσσαλονίκη.
Στη διάρκειά της θα παρουσιαστεί η έκθεση «ΑΝΑ– ΚΥΚΛΩΣΗ» με συμμετοχές 5 πολύ σημαντικών καλλιτεχνών της νεότερης γενιάς με έργα από ανακυκλώσιμα υλικά. Συμμετέχουν: Αμελαδιώτης Δημήτρης, Καπετάνου Αλέξανδρος (φωτο εξωφ), Μιχαλόπουλος Γιώργος, Μπάλας Φώτιος, Πεχλιβανίδου Σοφία.

Μιχαλόπουλος Γιώργος

Η έκθεση πραγματοποιείται  σε συνεργασία με την Gallery Lola Nikolaou και  την επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Art-Thessaloniki International Fair, Παντελής Τσάτσης.

Διανύοντας την Τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα, γίνεται ολοένα και πιο αισθητή η ανάγκη για ευαισθητοποίηση του κοινού με τον πλανήτη. Καθημερινά, γίνονται εμφανείς οι επιπτώσεις των ανθρώπινων ενεργειών στο φυσικό περιβάλλον με την κλιματική αλλαγή να αποτελεί μια διαδικασία που επιτείνεται μέρα με τη μέρα.

Μπάλας Φώτιος

Σε πολλά σημεία του πλανήτη, οι επιπτώσεις έχουν ξεκινήσει να επηρεάζουν τη ζωή των έμβιων όντων και σύμφωνα με έρευνες ως το 2050 η εικόνα του πλανήτη θα έχει αλλάξει αρκετά από αυτή που γνωρίζουμε σήμερα. Με γνώμονα την πρόληψη και τη λήψη μέτρων που περιορίζουν την επερχόμενη κατάσταση, τα τελευταία χρόνια γίνονται προτάσεις ενίσχυσης της βιωσιμότητας και της αειφορίας γεγονός που αποτελεί αναγκαιότητα του σύγχρονου κόσμου.

Αμελαδιώτης Δημήτρης

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω δεδομένα, η 1ης Διεθνής Έκθεση για την Κυκλική Οικονομία, FORWARD GREEN αποσκοπεί στο να προβάλλει την ανάγκη νέων καλλιτεχνών να εκφράσουν μέσω των έργων τους τις προσωπικές τους ανησυχίες για τη κλιματική αλλαγή. Κάθε έργο αποτελεί και μία πρόταση με υλικά επαναχρησιμοποιούμενα που τίθενται σε ένα νέο καλλιτεχνικό πλαίσιο και αποκτούν ένα νέο ρόλο. 

Πεχλιβανίδου Σοφία

www.ertnews.gr

​ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Archives – ertnews.gr Read More 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generated by Feedzy