30 Μαΐου 2023

Σε μία προσωπική συνέντευξη, η Δήμητρα Κοκκέβη-Φωτίου, η μοναδική κωφή αρχαιολόγος σε Ελλάδα και Ευρώπη, μας μιλά για τη ζωή της, τα βιώματα που της έχει προσφέρει η ενασχόληση με την αρχαιολογία αλλά και την ανάγκη για προσβασιμότητα στους χώρους πολιτισμού. Πραγματοποιεί ξεναγήσεις στην ελληνική, στη διεθνή και στην αμερικανική νοηματική γλώσσα. Ο Μιχάλης Αρβανίτης τη συνάντησε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο όπου εργαζόταν – και συνεχίζει να εργάζεται εθελοντικά – για τουλάχιστον 30 χρόνια.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ

Δείτε ακόμα στο ένθετο ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ του ΕΡΤNEWS

H Braille στην Τέχνη

Στη γκαλερί Quantus στο Λονδίνο, στην έκθεση «The Power of Touch», παντρεύεται η γραφή braille με την τέχνη, και γίνεται η αφορμή, ώστε άτομα με οπτική αναπηρία και μη να συναντηθούν στον ίδιο χώρο και να απολαύσουν με «κοινά» μάτια την ιδιαίτερη προσέγγιση και αποτύπωση των έργων της έκθεσης.

Μόδα και αναπηρία

Στην εβδομάδα μόδας που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο παρουσιάστηκε μία κολεξιόν που συνδυάζει την καλαισθησία με την άνεση. Η σχεδιάστρια ρούχων, και ιδιοκτήτρια της εταιρείας UNHIDDEN, Βικτώρια Τζένκινς χωρίς να «κρύψει τίποτα», άνοιξε στο κοινό την βεντάλια των πολλών κατηγοριών αυτού που ονομάζεται diversity στη μόδα.

www.ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generated by Feedzy