7 Ιουνίου 2023

Η ακτινοθεραπεία στα δημόσια νοσοκομεία έχει αλλάξει ριζικά εικόνα τα τελευταία χρόνια. Με δωρεές από το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» 8 νοσοκομεία έχουν εξοπλιστεί με σύγχρονους γραμμικούς επιταχυντές. Στο δημόσιο σύστημα υγείας κάνουν ακτινοθεραπεία περίπου 16.000 άνθρωποι ετησίως.

Δείτε ακόμα στο Ένθετο για την ΥΓΕΙΑ του ΕΡΤNEWS:

 «Κινητά νοσοκομεία» σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας

Ένα σύγχρονο «κινητό νοσοκομείο» λειτούργησε για 3 ημέρες στο χωριό Αριστομένης, στον ορεινό όγκο της Μεσσηνίας. Γιατροί έκαναν δωρεάν εξετάσεις σε κατοίκους της περιοχής. Οι εξετάσεις έγιναν στο πλαίσιο του προγράμματος των Κινητών Ιατρικών Μονάδων του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Ωστόσο, το “ταξίδι” των κινητών μονάδων συνεχίζεται στις απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας.

Βράβευση ερευνητικών εργασιών φοιτητών για τον καρκίνο

Για 5η συνεχή χρονιά, στην Τρίπολη πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική διημερίδα για τις εξελίξεις στην Ογκολογία. Η καινοτομία φέτος ήταν η βράβευση εργασιών φοιτητών Ιατρικής, οι οποίες επελέγησαν και παρουσιάστηκαν στο συνέδριο με μορφή προφορικής ανακοίνωσης. Τρεις από αυτές βραβεύτηκαν από την Εταιρεία Μοριακής Ιατρικής και Εξατομικευμένης Διάγνωσης και Θεραπείας. 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΑΓΟΡΟΓΙΑΝΝΗ

www.ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generated by Feedzy