4 Ιουνίου 2023

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας έκανε χθες (23.3.2023) δραματική προειδοποίηση στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες και όπως τόνισε η Τζόρτζια Μελόνι, «αν καταρρεύσει η Τυνησία, υπάρχει κίνδυνος προσφυγικού κύματος 900 χιλιάδων ανθρώπων, δηλαδή ένα τραγικό, καταστροφικό συμβάν για την ανθρωπότητα».

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, η Τζόρτζια Μελόνι πρόσθεσε για το θέμα της πιθανής νέας μεγάλης εισροής προσφύγων από την πιθανή κατάρρευση της Τυνησίας ότι «χρειάζονται γρήγορες και συγκεκριμένες κινήσεις, ώστε να αποφευχθεί η συνέχιση μιας κατάστασης στην οποία εγκληματικές οργανώσεις ελέγχουν τη διακίνηση ανθρώπων στην Μεσόγειο».

Η εφημερίδα La Stampa γράφει ότι «σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένες χώρες – όπως η Αυστρία και η Ολλανδία – ευχαρίστησαν την Ιταλία για τον εποικοδομητικό διάλογο που ξεκίνησε η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, για την αποτελεσματική συνεργασία στην καταπολέμηση διακινητών ανθρώπων».

To άρθρο «Αν καταρρεύσει η Τυνησία, κινδυνεύουμε να δεχθούμε 900 χιλιάδες πρόσφυγες», είπε η Τζόρτζια Μελόνι δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

​Κόσμος – NewsIT Read More 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generated by Feedzy