4 Ιουνίου 2023
Πώς θα φτιάξετε μόνοι σας αποκριάτικες μάσκες για το καρναβάλι.

Υπάρχει τρόπος για να φτιάξετε αποκριάτικη μάσκα. Η κατασκευή είναι εύκολη, δημιουργική και θα σας δώσει την ικανοποίηση ότι τη φτιάξατε μόνοι σας για το καρναβάλι.

Αναλυτικά, τα υλικά που θα χρειαστούν για τις χειροποίητες αποκριάτικες μάσκες:

Χαρτόνια κανσόν σε διάφορα χρώματα Κόλα Λαστιχάκια Ξυλάκια ή καλαμάκια για τις μάσκες στις οποίες θέλουμε να βάλουμε χερούλι Ψαλίδι Συρραπτικό για να στερεώσουμε καλά τα λαστιχάκια επάνω στη μάσκα

Επίσης, διάφορα διακοσμητικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι έχετε στο σπίτι ή προμηθευτείτε εύκολα διάφορα υλικά, όπως:

χρυσόσκονη, πούλιες, χάντρες, κομμάτια από υφάσματα, φτερά

Αφού συγκεντρώσετε τα υλικά σε ένα μεγάλο τραπέζι, μπορείτε να ξεκινήσετε το διασκεδαστικό κομμάτι, της κατασκευής!

Βήμα – βήμα η κατασκευή αποκριάτικης μάσκας

Κατασκευή αποκριάτικης μάσκας βήμα – βήμα:

1. Μπορείτε να ζωγραφίσετε το πατρόν της μάσκας στο χαρτόνι και να το κόψετε. Εάν δεν είστε σίγουροι, στο διαδίκτυο θα βρείτε πολλά πατρόν που μπορείτε να εκτυπώσετε, όπως, για παράδειγμα, στην παρακάτω εικόνα:

2. Αφού κόψετε με το ψαλίδι τη μάσκα, θα μετρήσετε το μήκος του λάστιχου που θέλετε (ανάλογα, για ποιον προορίζεται η μάσκα), και θα το στερεώσετε με συρραπτικό στις δύο άκρες της μάσκας.

Εάν θέλετε να φτιάξετε και μάσκες με χερούλι, τότε παραλείπετε το λάστιχο και στερεώνετε με κόλα στη μία άκρη της μάσκας, ένα καλαμάκι ή ξυλάκι, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα:

3. Τέλος, η διακόσμηση της αποκριάτικης μάσκας. Κολλήστε επάνω στη μάσκα τα υλικά που θέλετε, π.χ. γκλίτερ, φτερά κλπ. ή απλά αφήστε τα παιδιά να τις ζωγραφίσουν με μαρκαδόρους.

Έτσι, μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και διασκεδαστικά αποκριάτικες μάσκες για το καρναβάλι. Η κατασκευή είναι απλή, χρειάζεται μόνο γούστο και φαντασία.

 ΕΛΛΑΔΑ Read More 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generated by Feedzy