7 Ιουνίου 2023
Χτες ολοκλήρωσαν τις αγορεύσεις τους στο Ειδικό Δικαστήριο οι δύο από τους τρείς συνηγόρους υπεράσπισης του Νίκου Παππά.

Στις 24 Φεβρουαρίου αναμένεται να ανακοινωθεί από το Ειδικό Δικαστήριο η απόφαση, στη δίκη Παππά – Καλογρίτσα, για τις τηλεοπτικές άδειες του 2016.

Η Πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου Ιωάννα Κλάπα, είπε ότι, θα θα ανακοινωθεί στις 24ωΦεβρουαρίου η ετυμηγορία των 13 Ανωτάτων Δικαστών, για την υπόθεση με κατηγορούμενο για παράβαση καθήκοντος τον πρώην Υπουργό Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά και για ηθική αυτουργία τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα.

Χτες ολοκλήρωσαν τις αγορεύσεις τους οι δύο από τους τρείς συνηγόρους υπεράσπισης του Νίκου Παππά, Βασίλης Χειρδάρης και Βαγγέλης Γεωργακόπουλος ενώ ο Γιάννης Ματζουράνης θα αγορεύσει την Κυριακή.

Πρωτοφανής παρέμβαση της Προέδρου του Ειδικού Δικαστηρίου όταν μιλούσε η Εισαγγελέας για τον Νίκο Παππά

Την αντίδραση της Εισαγγελέα του Ειδικού Δικαστηρίου Όλγας Σμυρλή, καθώς και των συνηγόρων υπεράσπισης του Νίκου Παππά, προκάλεσε πριν ημέρες, η πρωτοφανής ενέργεια της Προέδρου Ιωάννας Κλάπα, που διέκοψε την εισαγγελέα, την ώρα που διατύπωνε την εισήγηση της για την ενοχή η μη των κατηγορουμένων Παππά – Καλογρίτσα.

Ήταν η στιγμή, που η Εισαγγελέας αναφερόταν στα SMS, που εμφάνισε στη δίκη η πλευρά Καλογρίτσα, λέγοντας ότι, «τα έγραφα, ειδικά τα προσκομισθέντα από τον κ. Καλογρίτσα ως προερχόμενα από το κινητό του Νίκου Παπά ως μηνυμάτων προς Καλογρίτσα δεν μπορούν να ληφθούν υπόψη, παρά το γεγονός ότι, απορρίφτηκε η ένσταση απορρήτου των συνηγόρων. Υπάρχει πρόβλημα, γιατί δεν προέρχονται από αποτύπωση της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας, που είναι και ο μοναδικός αξιόπιστος τρόπος. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος, με συνέπεια να μην μπορεί αποδεκτός αυτός ο τρόπος λήψης των μηνυμάτων, αφού δεν έχουν στοιχεία αληθοφάνειας. Και καμία πραγματογνωμοσύνη δεν μπορεί να διαβεβαιώσει την προέλευση των μηνυμάτων»…

Σε αυτό το σημείο κι ενώ δεν είχε ολοκληρώσει την πρόταση της η Εισαγγελέας κ. Σμυρλή, η Πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου Iωάννα Κλάπα τη διέκοψε και σε έντονο ύφος της είπε:

Πρόεδρος: Aυτά τα μηνύματα για τα οποία τοποθετείστε, το δικαστήριο τα έκανε απολύτως δεκτά! Το δικαστήριο τα έκρινε νόμιμα.

Άναυδη η Εισαγγελέας δεν πρόλαβε να μιλήσει, ενώ ακούστηκε η φωνή του εκ των συνηγόρων υπεράσπισης Παππά, Γιάννη Ματζουράνη, που είπε:
«Eίναι παρεμπίπτουσα η απόφαση του Δικαστηρίου και σωστά επιχειρηματολογεί η Εισαγγελέας, γιατί μπορεί να αλλάξει».

Το λόγο πήρε η Εισαγγελέας, που είπε:

«Aφήστε με να ολοκληρώσω κ. Πρόεδρε. Σαράντα χρόνια στα δικαστήρια, ποτέ κανείς δεν τόλμησε δεν μας έχουν φέρει μηνύματα με τέτοιο τρόπο και δεν έχουν γίνει δεκτά από τα δικαστήρια.
Ο μόνος τρόπος να γίνουν αποδεκτά είναι μέσω των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. Και τα μικρά παιδιά, ξέρουν πως λειτουργούν τα κινητά τηλέφωνα. Λυπαμαι κ. Πρόεδρε. Με αναγκάσατε να επεκταθώ».

Σχολιάζοντας την εισαγγελική πρόταση, οι εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του Νίκου Παππά, Θόδωρος Μαντάς και Βαγγέλης Γεωργακόπουλος δήλωσαν:

Θόδωρος Μαντάς: «Με μια εξαιρετική κατά περιεχόμενο , αθωωτική πρόταση , οι εισαγγελείς του Ειδικού Δικαστηρίου αποδήμησαν την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος και κατεδάφισαν το αφήγημα όσων μεθόδευσαν την παραπομπή σε δική του πρώην υπουργού Νίκου Παππά!» Βαγγέλης Γεωργακόπουλος: «Η Πρόταση των δύο Εισαγγελέων του Αρείου Πάγου επιβεβαιώνει ότι αυτό που τελικά αποδείχθηκε στην ακροαματική διαδικασία είναι ότι η παρούσα υπόθεση αποτελεί μία πολιτική προσπάθεια εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης. Κατηγορούμενος δεν είναι ο Ν. Παππάς αλλά η πολιτική του. Και στόχος είναι η εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων, η δημιουργία πολιτικής αντιπαράθεσης και ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης από τα πραγματικά πολιτικά και νομικά σκάνδαλα που κυριαρχούν με τη δημιουργία ψευδών πολιτικών συμψηφισμών σε αυτά, και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο».

Μαντζουράνης: Κονιορτοποιήθηκε πλήρως το κατηγορητήριο εναντίον του Νίκου Παππά

Πιστεύουμε ότι τα μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου θα αξιολογήσουν με τη δέουσα προσοχή την απολύτως εμπεριστατωμένη Εισαγγελική Πρόταση με αυστηρώς νομικά κριτήρια, δήλωσε ο Γιάννης Μαντζουράνης, συνήγορος υπεράσπισης του Νίκου Παππά.

«Με τη σημερινή ειδικώς αιτιολογημένη Πρόταση της Εισαγγελέως του Ειδικού Δικαστηρίου άρθρου 86 παρ. 4 Σ, κ. Ολγας Σμυρλή, κονιορτοποιήθηκε πλήρως το κατηγορητήριο εναντίον του πρώην Υπουργού, κ. Νίκου Παππά, σε όλα τα σημεία του.

Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι τα μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου θα αξιολογήσουν με τη δέουσα προσοχή την απολύτως εμπεριστατωμένη Εισαγγελική Πρόταση με αυστηρώς νομικά κριτήρια».

ΣΥΡΙΖΑ: Η εισαγγελική πρόταση απέδωσε με πληρότητα την αλήθεια

«Η σημερινή πρόταση της εισαγγελέως του Ειδικού Δικαστηρίου απέδωσε με πληρότητα την αλήθεια», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και προσθέτει:

«Μετά την αθώωση Κρέτσου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, έρχεται σήμερα η πρόταση της εισαγγελέως, κυρίας Σμυρλή, στο Ειδικό Δικαστήριο για να αποδομήσει όλο το κατηγορητήριο αλλά και το αφήγημα της κυβέρνησης για δήθεν στημένο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εισαγγελική πρόταση απέδωσε με πληρότητα την αλήθεια». 

 ΕΛΛΑΔΑ Read More 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generated by Feedzy