4 Ιουνίου 2023

Την εξαγγελθείσα αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας στους υγειονομικούς του ΕΣΥ σχολιάζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ), Γιώργος Αβραμίδης. Με άρθρο του ο κ. Αβραμίδης κάνει λόγο για ημίμετρα και εμπαιγμούς που αποδυναμώνουν κι άλλο το ΕΣΥ.

Με αφορμή την αύξηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στα 200 ευρώ από τα 150 ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής και Νοσηλευτικής Ομοσπονδίας του ΕΣΥ (ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ – ΕΣΥ), Γιώργος Αβραμίδης σχολιάζει:

Με ημίμετρα και εμπαιγμούς αποχωρούν οι Νοσηλευτές στο ΕΣΥ

Με δύο ξεχωριστές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ) των υπουργείων Οικονομικών, Υγείας, Εργασίας, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, διευρύνονται οι ειδικότητες εργαζομένων που μπορούν να λάβουν το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Σύμφωνα με την πρώτη ΚΥΑ επιχειρείται η μεταρρύθμιση του καθεστώτος χορήγησης του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που καταβάλλεται στους υπαλλήλους του Υπουργείου Υγείας, οι οποίοι εντάσσονται στις ρυθμίσεις του ενιαίου μισθολογικού νόμου. Η μεταρρύθμιση επιφέρει διεύρυνση ως προς το ύψος του καταβαλλόμενου επιδόματος, αλλά και ως προς τις ειδικότητες, ενώ όλες οι αποφάσεις έχουν αναδρομική ισχύ από την 1η.1.2023.

Γιώργος Αβραμίδης: Οι νοσηλευτές οδηγούνται σε αδιέξοδο

Στη συνέχεια του άρθρου του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ), Γιώργος Αβραμίδης συμπληρώνει ότι η πλειονότητα των εργαζομένων στα νοσοκομεία κατατάσσεται σε ανώτερη κατηγορία, χαρακτηριστικό παράδειγμα της οποίας αποτελεί το νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο συνεχίζει να κατατάσσεται στην Α’ κατηγορία του επιδόματος, ύψους 200 ευρώ, έναντι 150 ευρώ.

Ωστόσο, η επιπλέον αύξηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, δε μπορεί να σταθμίσει τα ανεκπλήρωτα ως τώρα αιτήματά μας. Χωρίς σημαντικά κίνητρα για το νοσηλευτικό επάγγελμα, οι νοσηλευτές οδηγούνται σε αδιέξοδο. Δείχνουν να αποτελούν μονόδρομο για τους νοσηλευτές η αποχώρηση από τη Νοσηλευτική Υπηρεσία, οι μετατάξεις προς τη Διοικητική Υπηρεσία, η επιλογή των συναδέλφων να εργαστούν ως σχολικοί νοσηλευτές, οι συνταξιοδοτήσεις και η αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό.

Είναι αδιανόητο να καλύπτονται με προεκλογικά τερτίπια, αντί να ικανοποιούνται, βασικά αιτήματα των νοσηλευτών, όπως η ένταξη συνταξιοδοτικά στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Οι νοσηλευτές επιμένουμε στην εκπλήρωση των δίκαιων αιτημάτων μας:

* Προσλήψεις Μόνιμων Νοσηλευτών – Μονιμοποίηση των συμβασιούχων

* Ειδικό Μισθολόγιο Νοσηλευτών

* Ειδικό Σύστημα Προσλήψεων, Αξιολόγησης και Κρίσεων

* Ένταξη των Νοσηλευτών στα ΒΑΕ

* Ειδικό Σύστημα Συνταξιοδότησης

Οτιδήποτε άλλο αποτελεί ημίμετρο και εμπαιγμό!

Γιώργος Αβραμίδης

Πρόεδρος ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ

πηγή: Iatropedia.gr

To άρθρο Επίδομα ανθυγιεινής εργασίας ΕΣΥ: Ημίμετρα και εμπαιγμό καταγγέλλουν οι υγειονομικοί δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

​Υγεία – NewsIT Read More 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generated by Feedzy