Φέτος τα Χριστούγεννα δοκιμάστε να φτιάξετε μια εύκολη, γρήγορη και νόστιμη εκδοχή της χριστουγεννιάτικης γέμισης με συκωτάκια κοτόπουλου.
Συστατικά:
75 γρ. βούτυρο, κρύο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο, μεγάλη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
200 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου
200 γρ. ρύζι parboiled
100 γρ. κρασί λευκό
1 κύβο κότας
αλάτι
πιπέρι
350 γρ. νερό
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
ξύσμα λεμονιού, από ½ λεμόνι
¼ ματσάκι άνηθο
Μέθοδος Εκτέλεσης:
Ας μαγειρέψουμε…
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε τα 25 γρ. βούτυρο και το ελαιόλαδο, και περιμένουμε να λιώσει το βούτυρο.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, τα ρίχνουμε στο τηγάνι, και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
Δυναμώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τα συκωτάκια, και σοτάρουμε για ακόμα 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Προσθέτουμε το ρύζι, σοτάρουμε για ακόμα 1 λεπτό, και σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε τον κύβο, το αλάτι, το πιπέρι, το νερό, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, τον προσθέτουμε στο τηγάνι, και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Μεταφέρουμε τη γέμιση σε ένα ορθογώνιο ταψί 30×20 εκ.
Κόβουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε κύβους, και το ρίχνουμε πάνω από τη γέμιση.
Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο, το μεταφέρουμε στον φούρνο, και ψήνουμε για 45 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον άνηθο, τα ρίχνουμε πάνω από τη γέμιση, και σερβίρουμε.
Για το σερβίρισμα:
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
άνηθο, φρέσκο
Πηγή: akispetretzikis.com
ΣΥΝΤΑΓΕΣ – TheCaller Read More