29 Μαΐου 2023
Κόκκινο ελάφι, το μεγαλύτερο φυτοφάγο ζώο στην Ελλάδα. Τι θα γίνει με το μεγαλόσωμο ζώο.

Ένα μεγαλόσωμο κόκκινο ελάφι αντίκρισε ένας άνδρας στην αυλή του σπιτιού στην Ιπποκράτειο Πολιτεία την περασμένη Δευτέρα (13/2).

Παρατηρώντας το λίγο καλύτερα, κατάλαβε ότι το ενήλικο ελάφι δεν μπορούσε να περπατήσει καλά κι έτσι ενημέρωσε άμεσα το Δασαρχείο Καπανδριτίου και τον Σύλλογο Προστασίας & Περίθαλψης Άγριων Ζώων (ΑΝΙΜΑ), όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση του συλλόγου.

Ο κτηνίατρος που έφτασε στο σημείο αναισθητοποίησε το ελάφι διαπίστωσε ότι η άρθρωση του αριστερού καρπού έχει σοβαρή διόγκωση και έντονη δυσκαμψία.

Ακολούθησε αιμοληψία για τη διενέργεια αιματολογικών και βιοχημικών εξετάσεων, και  χορηγήθηκαν ισχυρά αντιφλεγμονώδη παυσίπονα φάρμακα και αντιμικροβιακά μακράς διαρκείας, καθώς επίσης και σύμπλεγμα βιταμινών.

«Η ομάδα αποχώρησε μόνο όταν το ζώο ξύπνησε με τη χορήγηση αντιδότου για την αναισθησία και θα είμαστε σε επαφή με το δασαρχείο και τους κατοίκους για να παρακολουθούμε την εξέλιξη του ζώου», ανέφερε ο ΑΝΙΜΑ.

Σε επικοινωνία του MEGA με τον κτηνίατρο, αναφέρθηκε ότι θα γίνουν περαιτέρω εξετάσεις στο ελάφι.

Συγκεκριμένα, θα στηθεί ολόκληρη επιχείρηση, ώστε να βγάλουν και ακτινογραφία για να δουν την πορεία της υγείας του μετά την χορήγηση αντιβιοτικών.

«Εγώ και η ομάδα μου φτάσαμε στο σημείο και πράγματι βρήκαμε ένα ενήλικο αρσενικό ελάφι, το οποίο παρουσίαζε πολύ σοβαρή χωλότητα στο πρόσθιο αριστερό άκρο. Χορήγησα γενική αναισθησία στο ζώο για να κάνω αιμοληψία», είπε ο κτηνίατρος και συνεργάτης της ΑΝΙΜΑ, Γρηγόρης Μαρκάκης, στο MEGA.

Στη συνέχεια ο κτηνίατρος εξήγησε ότι πρόκειται για κόκκινο ελάφι και τόνισε ότι είναι πολύ δύσκολη η διαχείρισή του και δεν υπάρχουν αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα υποδομές που να μπορούν να το νοσηλεύσουν.

Το κόκκινο ελάφι είναι το μεγαλύτερο φυτοφάγο ζώο στην Ελλάδα.

 ΕΛΛΑΔΑ Read More 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generated by Feedzy