2 Ιουνίου 2023

Η Τράπεζα της Αγγλίας αυξάνει και πάλι τα επιτόκια κατά ακόμα 1/4 της ποσοστιαίας μονάδας. Το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της Βρετανίας εκτίμησε ταχύτερη επιβράδυνση του πληθωρισμού.

Με ψήφους 7 προς 2, η Τράπεζα της Αγγλίας τάχθηκε υπέρ της αύξησης κατά 25 μονάδες βάσης του βασικού επιτοκίου στο 4,25% όπως ανέμεναν οι οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters.

Τα εννέα μέλη της επιτροπής χάραξης πολιτικής της κεντρικής τράπεζας υιοθέτησαν με την αύξηση των επιτοκίων κατά 0,25% έναν πιο αισιόδοξο τόνο για τις προοπτικές της βραδείας οικονομίας της Βρετανίας.

Πρόκειται για την 11η διαδοχική αύξηση στο κόστος δανεισμού, που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2021, αν και ήταν η μικρότερη αύξηση από πέρυσι τον Ιούνιο.

Η Τράπεζα της Αγγλίας ανέφερε ότι η αύξηση των τιμών παραμένει σε τροχιά σημαντικής μείωσης την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου φέτος, παρά την απρόσμενη αύξηση του πληθωρισμού στο 10,4% τον Φεβρουάριο.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Και η Τράπεζα της Αγγλίας στον «χορό» των επιτοκίων – Τα ανέβασε 0,25% βλέποντας συγκράτηση του πληθωρισμού δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

​Κόσμος – NewsIT Read More 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generated by Feedzy