Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» καθώς η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας απέστειλε κλήσεις στο Πατέρα Αντώνιο και σε επτά υπαλλήλους να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου.
Η κλήση τους αφορά κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος φιλοξενούμενων στις δομές της οργάνωσης ανά την Ελλάδα την τελευταία τριετία (2020-2022).
Ειδικότερα, οι εισαγγελείς ανηλίκων που χειρίζονται τη δικογραφία της υπόθεσης απέστειλαν κλήση στον ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το αδίκημα της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκου κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, σε βαθμό κακουργήματος.
Η κλήση του αφορά στις καταγγελίες τις του 19χρονου σήμερα πρώην φιλοξενούμενου στη δομή επαρχιακής πόλης και ενός 15χρονου αγοριού.
Επιπλέον, ο πατέρας Αντώνιος καλείται να δώσει εξηγήσεις και για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες αδύναμων προσώπων, κατά συρροή.
Παράλληλα, καλούνται να δώσουν εξηγήσεις και επτά υπάλληλοι της Κιβωτού του Κόσμου (σε Αθήνα, Βόλο και Χίο) για κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος ανηλίκων. Οι έξι για την πρόκληση σωματικών βλαβών στα παιδιά και μία υπάλληλος για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.
Συγκεκριμένα η υπάλληλος φέρεται να μην μετέφερε σε γιατρό ή νοσοκομείο, ως όφειλε, παιδάκι που είχε τραυματιστεί.
Στο πλαίσιο της έρευνας των εισαγγελέων ανήλικων, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρονται να προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ότι οι ξυλοδαρμοί, οι σκληρές τιμωρίες όπως η απομόνωση και η καταναγκαστική εργασία, δεν ήταν αποφάσεις που έλαβαν μεμονωμένα υπάλληλοι στις δομές. Κρίθηκε από τους εισαγγελείς, ότι ήταν η κεντρική γραμμή και η εντολή του πατρός Αντωνίου προς τους υπαλλήλους του ως μέσο σωφρονισμού των φιλοξενούμενων παιδιών.
Οι οκτώ ύποπτοι έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Όλοι αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να ενημερωθούν για το σε βάρος τους υλικό της δικογραφίας πριν καταθέσουν τις εξηγήσεις τους.
Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι το 2019 και την ψήφιση του νέου Ποινικού Κώδικα, πράξεις σε βάρος ανηλίκων, όπως η απομόνωση και ο εξαναγκασμός σε εργασία, διώκονταν και τιμωρούνταν ως κακουργήματα ενώ πλέον είναι πλημμελήματα.
ΕΛΛΑΔΑ – TheCaller Read More