1 Ιουνίου 2023
Τον έπιασαν «καβάλα» στο πατίνι στο Κολωνάκι. Οι αστυνομικοί τον περιγράφουν ως «ταχυδακτυλουργό». Η πιο εντυπωσιακή κλοπή.

Για συνολικά 19 κλοπές κατηγορείται ένας 41χρονος, ο οποίος περιγράφεται από τους αστυνομικούς ως «ταχυδακτυλουργός» που κατάφερνε να προσποιείται τον πελάτη σε γνωστά κοσμηματοπωλεία των Αθηνών και να αφαιρεί πανάκριβα κοσμήματα χωρίς να γίνει αντιληπτός.

Για τη σύλληψή του, που είχε γίνει στις 23 Δεκεμβρίου 2022, είχε συγκροτηθεί ειδικό κλιμάκιο της Ασφάλειας, που του είχε περάσει χειροπέδες ενώ κινούνταν με ηλεκτρικό πατίνι στο Κολωνάκι και ετοιμαζόταν να μπει σε κοσμηματοπωλείο.

Σήμερα Τετάρτη (15/2) η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι εξιχνιάστηκαν και άλλες περιπτώσεις κλοπών, οι οποίες συνολικά φτάνουν τις 19 (σε σχέση με τις 12 που ήταν γνωστές κατά τη σύλληψή του τον Δεκέμβριο). Στις εφτά νέες περιπτώσεις κλοπών που ταυτοποιήθηκαν ο 41χρονος έδρασε στο κέντρο της Αθήνας, στον Άγιο Δημήτριο, στο Περιστέρι, στο Χαϊδάρι και στο Αιγάλεω.

Η πιο εντυπωσιακή κλοπή

Η πιο εντυπωσιακή κλοπή είχε γίνει στις 22 Δεκεμβρίου 2022, μία ημέρα πριν τη σύλληψή του, όταν μπήκε σε κοσμηματοπωλείο στο Κολωνάκι και προσποιούμενος τον πλούσιο πελάτη απέσπασε με τη μέθοδο της απασχόλησης πλήθος κοσμημάτων μεγάλης αξίας.

Από την έρευνα προέκυψε ότι διοχέτευε τα κλοπιμαία σε ενεχυροδανειστήρια αποκομίζοντας οικονομικά οφέλη.

Σε σωματική έρευνα που έγινε στον 41χρονο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο και κοσμήματα, τα οποία όπως εξακριβώθηκε είχε αφαιρέσει από κοσμηματοπωλείο στην Αθήνα μόλις λίγη ώρα πριν τη σύλληψή του στο Κολωνάκι στις 23 Δεκεμβρίου.

Επίσης, κατασχέθηκε και το ηλεκτρικό πατίνι που χρησιμοποιούσε ως μέσο μετάβασης και διαφυγής από τα σημεία των κλοπών.

Από την έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας εξιχνιάστηκαν 19 περιπτώσεις κλοπών με την ίδια μέθοδο σε κοσμηματοπωλεία σε Αθήνα, Κολωνάκι, Βριλήσσια, Νέα Σμύρνη, Πειραιά και μία περίπτωση κλοπής από φαρμακείο στην Αθήνα, απ’ όπου αφαίρεσε σακίδιο πλάτης.

Επιπλέον, ο 41χρονος κατά το παρελθόν έχει κατηγορηθεί για παρόμοια αδικήματα.

Ο κατηγορούμενος, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή και άλλων δραστών συνεχίζεται.

 ΕΛΛΑΔΑ Read More 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generated by Feedzy