1 Ιουνίου 2023
Θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης μια 45χρονη στην Κομοτηνή. Όσα είπε για την περιπέτειά της.

Το ποσό των 15.000 ευρώ καλείται να πληρώσει ένας επιχειρηματίας στην Κομοτηνή σε 45χρονη μητέρα, για εκδικητική απόλυση λόγω σεξουαλικής παρενόχλησης.

Αυτό αναφέρει η δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης για την υπόθεση της γυναίκας. Η 45χρονη μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Star για τα όσα καταγγέλλει ότι έζησε στον εργασιακό της χώρο:

«Άρχισε να με χαϊδεύει, άρχισε να έρχεται πιο κοντά»

«Ένιωσα τόσο εξευτελισμό. Έλεγα δεν επιτρέπεται να στο κάνει κανένας αυτό. Δεν επιτρέπεται, χάνεις τον εαυτό σου, χάνεις το είναι σου, χάνεις τα πάντα. Κάθισα και σκέφτηκα εντατικά και είπα «όχι, δεν σου επιτρέπω ούτε σε εσένα και σε κανέναν». Συγκινούμαι ειλικρινά με την απόφαση που βγήκε», είπε η γυναίκα με δάκρυα στα μάτια.

Η καταγγέλλουσα που δέχτηκε όπως αναφέρει σεξουαλική παρενόχληση από τον εργοδότη της, δεν ενέδωσε και ενάμιση μήνα μετά, εκείνος την απέλυσε. Έτσι αρχικά τον κατήγγειλε στην Επιθεώρηση Εργασίας, αναφέροντας ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης.

«Άρχισα να καταλαβαίνω την πρόθεσή του, άρχισε να μου λέει «σε συμπαθώ» και «πολύ ωραία τα πας». Άρχισε να μου επιβάλλει να πάω να καθίσω σε ένα τραπέζι συνεδριάσεων γιατί είχε τον σκοπό του. Μου είπε «όταν θα σε φωνάζω εδώ μέσα θα έρχεσαι να κάθεσαι σε αυτό το τραπέζι».

Την τελευταία φορά άρχισε να με χαϊδεύει, άρχισε να έρχεται πιο κοντά. Πήγε να με φιλήσει. Ήταν κανονική παρενόχληση». Στην αγωγή της υποστηρίζει επίσης, ότι ο κατηγορούμενος της έκανε «καψόνια» στον χώρο εργασίας μέχρι που την έδιωξε.

«Την απέλυσα γιατί δεν έκανε για τη δουλειά», λέει ο κατηγορούμενος

Από την πλευρά του, ο επιχειρηματίας ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι η απόλυση έγινε γιατί η 45χρονη «δεν έκανε για τη δουλειά».

Ωστόσο, δύο γυναίκες που κατέθεσαν ότι και οι ίδιες είχαν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον ίδιο εργοδότη παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο και στάθηκαν υπέρ της καταγγέλλουσας.

Ο κατηγορούμενος υπέβαλε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, ενώ η γυναίκα τον έχει μηνύσει κι εκείνη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

 ΕΛΛΑΔΑ Read More 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generated by Feedzy