Εύκολη συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη για πεντανόστιμη γλυκιά τυρόπιτα.
Για τη γέμιση
5 αυγά, μεσαία
300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. κανέλα
600 γρ. ανθότυρο
500 γρ. τυρί κρέμα
Για τη σύνθεση
100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
450 γρ. φύλλο κρούστας για γλυκά
20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Για το σερβίρισμα
πιπέρι
μέλι
δυόσμο
κανέλα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Καθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.
Για τη γέμιση
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, τη ζάχαρη, την κανέλα και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός για να λιώσει η ζάχαρη.
Βάζουμε το ανθότυρο και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μια ρευστή γέμιση.
Για τη σύνθεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
Απλώνουμε με ένα πινέλο βούτυρο σε ένα ταψί 28×36 εκ. και στρώνουμε το ένα φύλλο.
Ραντίζουμε με βούτυρο και καλύπτουμε με άλλο ένα φύλλο.
Ραντίζουμε με βούτυρο και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία συνολικά για 7 φύλλα.
Απλώνουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με ένα φύλλο. Ραντίζουμε με βούτυρο και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα φύλλα.
Γυρνάμε τις άκρες προς τα μέσα για να σχηματίσουμε τον κόθρο και χαράσσουμε σε 12 κομμάτια για να εξατμιστεί η υγρασία την ώρα του ψησίματος.
Προσοχή, δεν πρέπει να φτάσει το μαχαίρι μας μέχρι τα κάτω φύλλα.
Ψήνουμε για 60 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Σερβίρουμε με πιπέρι, μέλι και δυόσμο ή εναλλακτικά με μέλι και κανέλα.
Πηγή: akispetretzikis.com
ΣΥΝΤΑΓΕΣ – TheCaller Read More