7 Ιουνίου 2023

 

Ο Δημήτρης Μάντζος ζητά καθαρές λύσεις  και να καταργηθεί η προσωπική διαφορά από 1-1-2024.

 Αιχμές για το εφάπαξ επίδομα στους συνταξιούχους που δεν είδαν αυξήσεις συντάξεων λόγω προσωπικής διαφοράς αφήνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος.

«Παρά τις δεσμεύσεις του το 2019 ότι θα καταργήσει το νόμο Κατρούγκαλου που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Πρωθυπουργός όχι μόνο διατήρησε την προσωπική διαφορά στις συντάξεις, αλλά επιχειρεί προεκλογικά να ρίξει στάχτη στα μάτια των συνταξιούχων, που δεν πήραν αύξηση», αναφέρει και συμπληρώνει: Αρκετά με τον εμπαιγμό της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι η ώρα για καθαρές λύσεις:

Να καταργηθεί η προσωπική διαφορά από 1-1-2024 και ως τότε να δοθεί εφάπαξ ποσό, που θα καλύψει την απώλεια εισοδήματος με βάση τον πληθωρισμό του 2022. Να αλλάξει ο νόμος Κατρούγκαλου/Βρούτση σε ότι αφορά στους συντελεστές αναπλήρωσης, δηλαδή να ενισχυθεί η ανταποδοτική σύνταξη και να αντιμετωπιστούν οι αδικίες που δημιούργησαν. Να χορηγηθεί νέο ΕΚΑΣ σε 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους, όπως προτείνουμε. Να προωθηθούν τα επαγγελματικά ταμεία. Να επανέλθει σε εθνικό έλεγχο το Υπερταμείο για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας υπέρ του ασφαλιστικού συστήματος για τη νέα γενιά».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Read More 

​      

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generated by Feedzy