1 Ιουνίου 2023

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης παρουσιάζει μία υβριδική συναυλία – περιπλάνηση, με οδηγό τον ταξιδιώτη της ρομαντικής εποχής και μεγάλο δεξιοτέχνη Giovanni Bottesini (1821-1889). Την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023, στις 20.30, το κοντραμπάσο ηχεί στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης», κατευθύνοντας το κοινό σε ένα πρωτότυπο μουσικό ταξίδι.

Ενσαρκώνοντας το πρότυπο του ρομαντικού δεξιοτέχνη καλλιτέχνη του 19ου αιώνα, ο ερμηνευτής του κοντραμπάσου Giovanni Bottesini χαράσσει έναν νέο δρόμο για το κοντραμπάσο. Ενάντια σε όλες τις δυσκολίες και με όπλα την ευστροφία του και την ερμηνευτική του δεινότητα, αναγάγει το βαρύ και δυσκίνητο κοντραμπάσο σε ένα δημοφιλές σολιστικό όργανο με αυτόνομη εκφραστικότητα και δικό του ρεπερτόριο.

Στην παράσταση οι μουσικοί Βασίλης Λιαρμακόπουλος, Αγάπη Παρθενάκη, Γιώργος Πολυχρονιάδης και Μιχάλης Σαπουντζής ερμηνεύουν στο κοντραμπάσο το δημιούργημα του G. Bottesini. Ένα ταξίδι μεταξύ του Bach, του Rossini και του Chopin, το οποίο πραγματοποιεί αγκαλιά με το κοντραμπάσο του, μια βαλίτσα και την συνοδεία μιας μεσογειακής μαύρης χήρας, μιας ταραντούλας. Την παράσταση συνοδεύουν οι Orpheus Soloists, Jung Eun Lee, Ραΐσα Ποπαϊλίδη, Παύλος Μεταξάς και Ιωάννης Στέφος. Μαζί τους η σοπράνο Εμμανουέλα Ορφανουδάκη και η Μαριάνα Μποζαπαλίδου στην επιμέλεια των κειμένων και την αφήγηση.

www.ertnews.gr

​ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Archives – ertnews.gr Read More 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generated by Feedzy