City24.gr
Aa
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • FOOD & DRINK
  • LIFE & STYLE
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
  • MAGAZINE
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • ΑΝΔΡΑΣ
    • FUN TIME
    • GOSSIP
Reading: Μηλόπιτα τριφτή: Μια καταπληκτική συνταγή με την πιο τραγανή και καραμελένια ζύμη από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Μοιράσου
City24.gr
Aa
Search
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • FOOD & DRINK
  • LIFE & STYLE
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
  • MAGAZINE
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • ΑΝΔΡΑΣ
    • FUN TIME
    • GOSSIP
Have an existing account? Sign In
Follow US
City24.gr > FOOD & DRINK > Μηλόπιτα τριφτή: Μια καταπληκτική συνταγή με την πιο τραγανή και καραμελένια ζύμη από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
FOOD & DRINK

Μηλόπιτα τριφτή: Μια καταπληκτική συνταγή με την πιο τραγανή και καραμελένια ζύμη από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

29 Οκτωβρίου 2022
Ενημερώθηκε 2022/10/29 at 8:11 ΜΜ
Μοιράσου
Μοιράσου

Μηλόπιτα με τριφτή ζύμη (apple crumble) με ψιχουλιαστή ζύμη μπισκότου (apple crumble). Ακολουθήστε κατά γράμμα τη συνταγή για μηλόπιτα κραμπλ για να πάρετε τραγανό μπισκότο σαν βάση και τραγανή (crumble) επιφάνεια, παρόλο που η γέμιση κρύβει μέσα της ένα κιλό μήλα.

Η δόση είναι μεγάλη & μπορείτε αν θέλετε για λίγα άτομα, να κόψετε τη συνταγή στη μέση!

Υλικά
Για τη ζύμη μπισκότου

400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400 γρ. ζάχαρη
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
250 γρ. καλαμποκέλαιο
1 μεγάλο αυγό
1/3 κ.γ. αλάτι

- Advertisement -
Ad image

Για τη γέμιση μήλου

5 ξινόμήλα
150 γρ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
100 γρ. ζάχαρη
1 κ.σ. κανέλα
1/2 λεμόνι (το χυμό του)

Για το σερβίρισμα

Λίγη άχνη ζάχαρη
Λίγη κανέλα

Για την τριφτή μηλόπιτα

Βουτυρώνουμε μια φόρμα δακτυλίδι με αποσπώμενη βάση 28 εκατοστών.

Στρώνουμε μέσα αντικολλητικό χαρτί ώστε να καλύπτει και τα πλαϊνά.

Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μπολ και ζυμώνουμε με το χέρι ώστε να ενωθούν.

Η ζύμη θα είναι σφιχτή και τραχιά.

Θα σας μοιάζει σαν βρεγμένη άμμος.

Αφήνουμε για λίγο τη ζύμη στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.

Για τη γέμιση

Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα μήλα σε χοντρό τρίφτη.

Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, το καρύδι, τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι τη γέμιση.
Για το στήσιμο της μηλόπιτας
Παίρνουμε τα 2/3 από τη ζύμη και με τα δάχτυλα τη στρώνουμε στη φόρμα.

Φροντίζουμε να ανασηκώσουμε πλαϊνό τείχος ζύμης 6 εκ. για να φυλακίσουμε την πλούσια γέμιση μήλου.

Η ζύμη πρέπει να είναι ισόπαχη στη βάση της φόρμας για ομοιόμορφο ψήσιμο.

Αδειάζουμε όλη τη γέμιση σε μια στρώση.

Ισιώνουμε με ένα κουτάλι την επιφάνεια της γέμισης.

Από πάνω πασπαλίζουμε την υπόλοιπη ψιχουλιαστή (crumble) ζύμη.

Δεν πιέζουμε τα κομματάκια ζύμης στην επιφάνεια αλλά τα ρίχνουμε πεταχτά πάνω στη γέμιση μήλου. Πρέπει η επιφάνεια της τριφτής μηλόπιτας να μοιάζει με βρεγμένη χοντρόκοκκη άμμο.

Ψήνουμε την τριφτή μηλόπιτα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά. Μόνο έτσι θα γίνει πολύ τραγανή.

Αφήνουμε την τριφτή μηλόπιτα να σταθεί για μια ώρα στη φόρμα και να σταθεροποιηθεί.

Παράλληλα κρυώνει και η γέμιση ούτως ώστε να μπορούμε να κόψουμε κομμάτι.

Αφού κρυώσει η τριφτή μηλόπιτα με προσοχή την ξεφορμάρουμε και τη βάζουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος.

Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα τη μηλόπιτα κραμπλ.

Για το σερβίρισμα

Μπορείτε να σερβίρετε την τριφτή μηλόπιτα σκέτη ή με μια μπάλα παγωτό με γεύση της επιλογή σας.

Μυστικά

Όση ώρα τρίβετε τα μήλα αρχίζουν και σκουραίνουν γιατί οξειδώνονται. Βέβαια μέσα στη γέμιση δε φαίνεται γιατί μπαίνει και η κανέλα και σκουραίνει ούτως ή άλλως το χρώμα τους. Όμως αν θέλετε να παραμείνουν τα μήλα ανοικτόχρωμα προσθέτετε χυμό από μισό λεμόνι και κάθε φορά που τρίβετε ένα μήλο ανακατεύετε το μείγμα μ’ ένα κουτάλι ώστε να παραμείνουν ανοικτόχρωμα.

Η μηλόπιτα κραμπλ μπορεί να γίνει και μηλόπιτα τριφτή νηστίσιμη. Απλά αφαιρείς το αυγό.

Επίσης μπορείς να αντικαταστήσεις το αλεύρι με αλεύρι βρώμης. Όμως, η μηλόπιτα με βρώμη δεν βγαίνει τόσο τραγανή στο τέλος.

Αυτή η μηλόπιτα με τριφτή ζύμη βγαίνει πολύ τραγανή. Γι’ αυτό μην αλλάξετε τίποτα στην δοσολογία για να γίνει σαν μπισκότο στο τέλος. Είναι μεγάλη η δόση και θέλει σωστό ψήσιμο για να στεγνώσει η γέμιση και να γίνει αλλά και να παραμείνει τραγανή.

Πηγή: argiro.gr

​ΣΥΝΤΑΓΕΣ – TheCaller Read More 

29 Οκτωβρίου 2022
Μοιράσου το άρθρο
Facebook TwitterEmail Print
Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

You Might Also Like

Εύκολη κοτόσουπα στη χύτρα ταχύτητας
FOOD & DRINK

Εύκολη κοτόσουπα στη χύτρα ταχύτητας

27 Νοεμβρίου 2023
Εύκολη τυρόπιτα με γιαούρτι
FOOD & DRINK

Εύκολη τυρόπιτα με γιαούρτι

25 Νοεμβρίου 2023
Γαρίδες σαγανάκι- Η εύκολη και νόστιμη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
FOOD & DRINK

Γαρίδες σαγανάκι- Η εύκολη και νόστιμη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

18 Νοεμβρίου 2023
Μάθε για τις: Γαρίδες και τις θερμίδες τους
FOOD & DRINK

Μάθε για τις: Γαρίδες και τις θερμίδες τους

14 Νοεμβρίου 2023

City24.gr

  • Προβληθείτε στο City24.gr
  • Αποστολή Δελτίων Τύπου
  • Επικοινωνία
  • A.M. eMedia: 14483
City24.gr

© 2023 City24.gr. All Rights Reserved. Developed & Hosted by 19CLOUDS

Removed from reading list

Undo
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?