1 Ιουνίου 2023

Απ’ τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, τον Παρθενώνα, το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, την έπαρση και υποστολή της σημαίας, την αλλαγή φρουράς, τις παρελάσεις σε Ελλάδα και κόσμο, ο ιδρώτας και το δάκρυ, το παράστημα κι η περηφάνια του εμβληματικού Εύζωνα, αντικατοπτρίζει το πνεύμα του Ελληνισμού.

Με μητέρα Μικρασιάτισσα και πατέρα μετανάστη απ’ το Αίγιο της Πελοποννήσου, ο γεννημένος στην Κουϊσλάνδη Νικ Μπουρδανιώτης, πρωτοσυνάντησε την Ευζωνική Φρουρά, όταν βρέθηκε στο Σύδνεϋ. Ακολούθησαν Αθήνα, Μελβούρνη, Αδελαΐδα και για επτά έτη έλαβε πράγμα σπάνιο, την άδεια, να απαθανατίζει και παρασκηνιακά την καθημερινότητά τους. Αποτέλεσμα της ενδελεχούς καταγραφής ήταν η Έκθεση «Τhe Evzones Collection», το 2021, και η έκδοση ομότιτλου πολυτελούς φωτογραφικού άλμπουμ.

Στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών ανάμεσα σε ιστορικά φωτογραφικά και κινηματογραφικά αρχεία πολεμικά κειμήλια και ντοκουμέντα των αγώνων του ελληνικού έθνους, οι θρυλικοί Εύζωνες, θα υποδέχονται υπό το πρίσμα Έλληνα καλλιτέχνη της Διασποράς το κοινό, στο ισόγειο φουαγιέ. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Ελ. Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

www.ertnews.gr

​ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Archives – ertnews.gr Read More 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generated by Feedzy