4 Ιουνίου 2023
Μετά την κλοπή της προτομής του Κάρολου Κουν, άγνωστοι αφαίρεσαν και την αντίστοιχη του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξανδρου Κορυζή, στη Φιλοθέη.

Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την κλοπή της προτομής του Κάρολου Κουν, που βρισκόταν στην είσοδο του Υπογείου του Θεάτρου Τέχνης, δίπλα στο ταμείο, εντός της Στοάς του Βιβλίου, άγνωστοι αφαίρεσαν και την προτομή του Αλέξανδρου Κορυζή, από την ομώνυμη πλατεία, στη Φιλοθέη.

Περαστικοί παρατήρησαν σήμερα ότι λείπει η προτομή του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος είχε τα ηνία της χώρας μόνο για 80 ημέρες και συγκεκριμένα από τον θάνατο του Ιωάννη Μεταξά (29 Ιανουαρίου 1941) μέχρι και την 12η ημέρα της γερμανικής εισβολής (18 Απριλίου 1941).

Όπως και στην περίπτωση της προτομής του Κουν, η προτομή ήταν χάλκινη και είναι πολύ πιθανό κάποιου είδους κύκλωμα να έβαλε στο στόχαστρό του το μέταλλο των προτομών, προκειμένου μέσω κάποιου χυτηρίου να το οδηγήσει στη μαύρη αγορά.

Υπενθυμίζουμε ότι το περασμένο καλοκαίρι είχε συλληφθεί άλλο, αντίστοιχο, κύκλωμα, το οποίο είχε κλέψει την προτομή του Χρήστου Μαλεβίτση, επίσης από τη Φιλοθέη.

Το εν λόγω κύκλωμα αφαιρούσε, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, τον χαλκό και στη συνέχεια τον πουλούσε.

 ΕΛΛΑΔΑ Read More 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generated by Feedzy