30 Μαΐου 2023

Σήμερα (20.03.2023) το απόγευμα αναμένεται να δημοσιευτούν τα επιχειρήματα του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, σχετικά με τα λεγόμενα κορονοπάρτι που πραγματοποιηθήκαν στην Ντάουνινγκ Στριτ κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού και ενώ χώρα βρίσκονταν σε… lockdown.

Τον Δεκέμβριο του 2021, ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας είχε υποστηρίξει εντός του κοινοβουλίου ότι «αγνοούσε πως οι συγκεντρώσεις αυτές παραβίαζαν τους κανόνες» που είχε επιβάλει η κυβέρνησή του. Ο Μπόρις Τζόνσον έχει παραπεμφθεί σε επταμελή επιτροπή του κοινοβουλίου, η οποία θα εξετάσει αν έλεγε ψέματα ή όχι για τα κορονοπάρτι.

Ο φάκελος των επιχειρημάτων του, με τα αποδεικτικά στοιχεία, φτάνει τις 50 σελίδες. Όλα αυτά θα τα παρουσιάσει ο ίδιος στην επιτροπή μεθαύριο, Τετάρτη (22.03.2023), η οποία και θα κρίνει αν τελικά ο Μπόρις Τζόνσον προσπάθησε να «παραπλανήσει» την Βουλή. Αν κριθεί ένοχος, η υπόθεσή του θα παραπεμφθεί στην ολομέλεια της Βουλής των Κοινοτήτων η οποία και θα αποφανθεί για την ποινή του.

Μπόρις Τζόνσον: Τα σκάνδαλα της θητείας του – Το partygate, οι σεξουαλικές απρέπειες και η «χρυσή» ανακαίνιση

Αν το κοινοβούλιο του επιβάλει ποινή δέκα ή περισσότερων ημερών αναστολής των βουλευτικών του καθηκόντων, τότε θα προκληθούν ενδιάμεσες εκλογές για τη βουλευτική του έδρα.

Η υπεραστική του ομάδα εκτιμά πως ότι ο Μπόρις Τζόνσον θα δικαιωθεί, υποστηρίζοντας πως οι συγκεντρώσεις στην Ντάουνινγκ Στριτ έγιναν κατά τη διάρκεια εργάσιμης μέρας και ότι ο πρώην πρωθυπουργός ενήργησε με «καλή πίστη».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Ο Μπόρις Τζόνσον απολογείται για τα κορονοπάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ – Αυτή την εβδομάδα κρίνεται το πολιτικό μέλλον του δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

​Κόσμος – NewsIT Read More 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generated by Feedzy