1 Ιουνίου 2023

Έφτασε στον εισαγγελέα ο σταθμάρχης Λάρισας προκειμένου να απολογηθεί για την πολύνεκρη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη.

Ο σταθμάρχης είναι αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες για την τραγωδία με τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη. Φέρεται να παραδέχεται το μοιραίο του λάθος και αποδίδει το αιματοβαμμένο περιστατικό στην “κακιά στιγμή”.

Ο σταθμάρχης είναι 59 ετών και βρισκόταν σε άλλα πόστα (αχθοφόρος στον ΟΣΕ, εργαζόμενος στο υπουργείο Παιδείας), είχε εκπαιδευθεί ένα χρόνο, ενώ είχε τοποθετηθεί στη θέση αυτή μόλις πριν από ένα μήνα και ήταν η πρώτη του υπηρεσία.

Ο σταθμάρχης δεν αντιλήφθηκε το λάθος, άφησε το κλειδί στη λάθος θέση, έστειλε την εμπορική αμαξοστοιχία κατευθείαν πάνω στην εμπορική, που κινούνταν από τη Θεσσαλονίκη προ την Αθήνα. 

Από τις συνομιλίες των μηχανοδηγών που είδαν το φως της δημοσιότητας φαίνεται ότι κανείς δεν αντιλήφθηκε το λάθος. Ο σταθμάρχης δεν αντιλήφθηκε το λάθος, άφησε το κλειδί στη λάθος θέση, έστειλε την εμπορική αμαξοστοιχία κατευθείαν πάνω στην εμπορική, που κινούνταν από τη Θεσσαλονίκη προ την Αθήνα. 

Το ηχητικό ντοκουμέντο με τη συνομιλία που είχε ο σταθμάρχης Λάρισας και ο μηχανοδηγός λίγο πριν το τραγικό δυστύχημα με την σύγκρουση των δυο τρένων στα Τέμπη “παγώνει” το αίμα όταν κανείς σκέφτεται τι ακολούθησε.

Η συνομιλία όπως την παρουσιάζει το Mega έχει ως εξής:

Η Λάρισα ακούει;

– Ακούει. ΜΕ 47 νούμερο περνάτε κόκκινο φωτόσημο εξόδου έως φωτόσημο εισόδου Νέων Πόρων

– Βασίλη, φεύγω;

– Φεύγεις, φεύγεις

– Έγινε, καλό βράδυ, καλή συνέχεια.

To άρθρο Στον εισαγγελέα ο σταθμάρχης Λάρισας για να απολογηθεί για την τραγωδία στα Τέμπη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

 Ελλάδα – NewsIT Read More 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generated by Feedzy