Μία παραδοσιακή συνταγή από τη Σαντορίνη που αξίζει να δοκιμάσετε.
Υλικά
2 μελιτζάνες
νερό
λίγο αλεύρι
ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Για τη σάλτσα
1/4 φλ. ελαιόλαδο
2-3 σκ. σκόρδο (ψιλοκομμένες)
5 ντομάτες Σαντορίνης
2-3 λιαστές ντομάτες (ψιλοκομμένες)
χλωρό τυρί Θηρασιάς (ή φώτα σκληρή)
λίγη φρέσκια ρίγανη
2 κ.σ μαϊντανό
2 κ.σ φρέσκο δυόσμο
αλάτι
πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη
Για τις τηγανητές μελιτζάνες
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις ξεφλουδίζουμε.
Τις κόβουμε σε φέτες πάχους μισού εκατοστού.
Μια μια φέτα μελιτζάνας τη βουτάμε σε μπολ με νερό.
Τη στύβουμε ελαφρά, και τη βουτάμε στο αλεύρι να παναριστεί.
Την τινάζουμε και την ξαναβουτάμε στο νερό.
Κατευθείαν τη βάζουμε στο καυτό λάδι στο τηγάνι και τηγανίζουμε για λίγα λεπτά να ροδίσει και μαλακώσει.
Έτσι κάνουμε όλες τις μελιτζάνες. Αφού τηγανιστούν τις αφήνουμε σε μία πιατέλα.
Για τη σάλτσα ντομάτας
Βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο.
Ρίχνουμε μέσα την ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα και την αφήνουμε για λίγα λεπτά να μελώσει και να τραβήξει τα υγρά της.
Σε μία πιατέλα βάζουμε τις τηγανητές μελιτζάνες, από πάνω ρίχνουμε σε στρώση τη σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και τη λιαστή ντομάτα.
Τέλος, πασπαλίζουμε με τα βότανα.
Απολαύστε τις μελιτζάνες Θηρασιάς ζεστές.
Τη μοναδική αυτή παραδοσιακή συνταγή του Αιγαίου, μοιράστηκε μαζί μας η κ. Ρούλα Συρίγου και την ευχαριστούμε πολύ.
Πηγή: argiro.gr
ΣΥΝΤΑΓΕΣ – TheCaller Read More