4 Ιουνίου 2023

Χωρίς Μετρό είναι σήμερα (02.03.2023) η Αθήνα, αφού οι εργαζόμενοι έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία.

Οι εργαζόμενοι στο Μετρό αναφέρουν πως η απεργία προκηρύχτηκε με αφορμή και το δυστύχημα με τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, και πως και οι ίδιοι καταγγέλλουν ελλείψεις στη λειτουργία και συντήρηση των συρμών.

Υπενθυμίζεται πως είχαν εξαγγείλλει στάση εργασίας για την Τετάρτη 1 Μαρτίου, η οποία τελικά ανεστάλη.

Ηλεκτρικός, Τραμ και λεωφορεία κυκλοφορούν κανονικά

Η ανακοίνωση των εργαζομένων:

«Το Σωματείο μας θρηνεί μαζί με όλη την κοινωνία για το τραγικό θανατηφόρο δυστύχημα στους ελληνικούς σιδηροδρόμους

Δεκάδες συνάνθρωποι μας χάθηκαν και άλλοι τόσοι τραυματίστηκαν στον βωμό του ιδιωτικού κέρδους και της αδιαφορίας των υπευθύνων.

Χρόνια τώρα το σωματείο μας καταγγέλλει τεράστιες ελλείψεις σε υλικά, ανταλλακτικά, αναλώσιμα συντήρησης και για την τεράστια έλλειψη σε προσωπικό για όλες τις ειδικότητες λειτουργίας και συντήρησης, που αναγκάζουν το υπάρχων προσωπικό σε εξαντλητικά ωράρια εργασίας με ότι αυτόσυνεπάγεται.

Τα προβλήματα μας είναι κοινά με τον ΟΣΕ και όποιος δεν το παραδέχεται απλά εθελοτυφλεί. Για όλους τους παραπάνω λόγους θέλοντας το θανατηφόρο ατύχημα που έγινε να είναι το τελευταίο, διατρανώνουμε την αγανάκτηση μας και κηρύσσουμε απεργία από τις 06:00 το πρωί έως τις 24:00 το βράδυ για την Πέμπτη 2/3/2023»

Σε δική της ανακοίνωση η ΣΤΑΣΥ κάνει λόγο για αιφνιδιαστική απόφαση του σωματείου.

«Η ΣΤΑΣΥ ενημερώνει το επιβατικό κοινό, πως την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023 οι Γραμμές 2 και 3 του Μετρό δεν θα λειτουργήσουν από τις 6 το πρωί ως τα μεσάνυχτα, μετά την αιφνιδιαστική απόφαση σωματείου εργαζομένων αργά το βράδυ της Τετάρτης, να κηρύξει απεργιακή κινητοποίηση.

Η Γραμμή 1 του Μετρό Πειραιάς – Κηφισιά και το Τραμ θα λειτουργήσουν κανονικά.

Ζητούμε προκαταβολικά συγνώμη από το επιβατικό κοινό, για την ταλαιπωρία και τις δυσκολίες που θα συναντήσει στις μετακινήσεις του».

 

To άρθρο Χωρίς Μετρό σήμερα η Αθήνα – Πως θα κυκλοφορήσουν τα υπόλοιπα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

 Ελλάδα – NewsIT Read More 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generated by Feedzy