Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου του Βελγίου σχετικά με το αν η Εύα Καϊλή θα παραμείνει στη φυλακή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης του Κατάρ-gate ή αν θα αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.
Το μεσημέρι της Τετάρτης η συνεδρίαση του συμβουλίου βρίσκεται σε εξέλιξη με δεκάδες δημοσιογράφους να βρίσκονται έξω από την αίθουσα όπου εξετάζεται η υπόθεση της Ελληνίδας Ευρωβουλευτή και των 3 συγκατηγορουμένων της.
Υπενθυμίζεται ότι η Εύα Καϊλή, ο σύζυγός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο πρώην Ιταλός ευρωβουλευτής, Αντόνιο Παντζέρι, και άλλο ένα τέταρτο άτομο το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει κατονομαστεί, κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά.
Σημειώνεται, δε, ότι η Εύα Καιλή και ο συζύγός της εκπροσωπούνται από διαφορετικούς δικηγόρους.
Δείτε βίντεο με δημοσιογράφους, τηλεοπτικά συνεργεία και φωτογράφους να συνωστίζονται έξω από το κτήριο.
The scene outside the courtroom where Eva #Kaili and her 3 co-defendants are expected to arrive imminently. pic.twitter.com/v2U6HpLxoD
— Jack Parrock (@jackeparrock) December 14, 2022
Η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στις Βρυξέλλες, Ειρήνη Ζαρκαδούλα ανέβασε στο twitter μια φωτογραφία που αποτυπώνει το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης για το Qatargate αλλά και για την ίδια την Εύα Καϊλή.
Following #Qatargate pre-trial chamber time pic.twitter.com/nZMTtz1oct
— Eirini Zarkadoula (@ezarkadoula) December 14, 2022
Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται η απόφαση της βελγικής δικαιοσύνης για το αν η καθαιρεθείσα αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου θα προφυλακιστεί.
Το γεγονός, πάντως, ότι χθες, Τρίτη (13/12) η Εύα Καϊλή μεταφέρθηκε στις υπερσύγχρονες φυλακές Χάρεν από τις φυλακές Σεν Ζιλ, όπου τελούσε υπό κράτηση εκλαμβάνεται από μερίδα αναλυτών ως κακός οιωνός ενόψει της σημερινής δικαστικής διαδικασίας.
Τα κριτήρια, δε, για το αν η Εύα Καϊλή και τα άλλα τρία άτομα που έχουν συλληφθεί θα παραμείνουν υπό κράτηση είναι τρία.
– εάν κριθούν ύποπτοι φυγής,
– εάν κριθούν ύποπτοι τέλεσης ίδιων ή παρόμοιων αδικημάτων και
– εάν θα έχουν τη δυνατότητα να σβήσουν τα ίχνη τους προκειμένου να αθωωθούν στο δικαστήριο.
Όσο για τις ποινές που προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας του Βελγίου είναι τρία έως πέντε έτη φυλάκισης, εφόσον αποδειχθούν οι κατηγορίες, δηλαδή και η παθητική δωροδοκία – δωροληψία και η σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
Διαβάστε επίσης: Εύα Καϊλή: Στην δημοσιότητα νέες φωτογραφίες με τα χρήματα που βρέθηκαν σε βαλίτσες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ – TheCaller Read More