Στις φυλακές του Χάρεν έφτασε πριν τις 11 το πρωί της Παρασκευής (23/12) ο πατέρας της Εύας Καϊλή για να δει την κόρη του.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο πατέρας της Εύας Καϊλή βρισκόταν στην αίθουσα αναμονής περιμένοντας να αρχίσει το επισκεπτήριο στις 12 το μεσημέρι. Επιτέθηκε στην κάμερα, είπε ότι δεν θέλει να κάνει κάποια δήλωση.
Πολύ πιθανό μέσα στην ημέρα να φτάσει στις φυλακές και ο συνήγορος της Εύας Καϊλή.
Όσον αφορά στο τι θα γίνει με το παιδί της Εύας Καϊλή, ο δικηγόρος στις Βρυξέλλες Νίκος Κορογιαννάκης δήλωσε σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ:
«Οι φυλακές του Χάρεν έχουν δεχτεί τους πρώτους φυλακισμένους εδώ και λίγους μήνες, είναι ό,τι πιο μοντέρνο υπάρχει στο Βέλγιο από πλευράς σωφρονιστικού καταστήματος και υπάρχει δυνατότητα φιλοξενίας και παιδιών».
Γιατί δεν άσκησε έφεση
Στην εκπομπή «Συνδέσεις» μίλησε και ο δικηγόρος Ορέστης Ομράν, εξηγώντας τους λόγους που η Εύα Καιλή δεν άσκησε έφεση.
«Κάθε 30 μέρες μπορεί να επανέρχεται κατόπιν αιτήσεως ενώπιον του αρμόδιου δικαστή ο προφυλακισμένος και να ζητεί την επανεξέταση της υποθέσεως του και της προφυλάκισής του» είπε και συνέχισε: «Θεωρώ ότι από το περιεχόμενο της ακροαματικής διαδικασίας και της αποφάσεως, έκριναν οι συνήγοροί της ότι δεν είχε πολύ νόημα. Εξάλλου η έφεση εκδικάζεται εντός 15 ημερών, πράγμα που σημαίνει ότι ήδη τον ένα μήνα που πρέπει να μείνει, τουλάχιστον, προφυλακισμένη, θα έπρεπε να περιμένει τον μισό εξ αυτού για να εκδικαστεί η έφεση. Κατάλαβαν ότι είναι δύσκολο να κερδηθεί σε εφετειακό βαθμό η υπόθεσης».
Στις φυλακές τα Χριστούγεννα
Εν τω μεταξύ την παραμονή της Ελληνίδας Ευρωβουλευτή και πρώην Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις φυλακές του Χάρεν για ακόμη ένα μήνα αποφάσισαν την Πέμπτη (22/12) οι δικαστικές Αρχές του Βελγίου, αρνούμενες το αίτημα αποφυλάκισής της με βραχιολάκι.
Οι ισχυρισμοί της, σε ό,τι αφορά το σκάνδαλο Qatargate, δεν έπεισαν το προδικαστικό συμβούλιο για να αφεθεί ελεύθερη.
Οι φυλακές του Χάρεν αποτελούν ένα πρότυπο σωφρονιστικό συγκρότημα που εγκαινιάστηκε πρόσφατα, μόλις τον περασμένο Οκτώβριο.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, είναι οικολογικές φυλακές με γήπεδα και άλλους κοινούς χώρους, ενώ τα κελιά δεν μοιάζουν με τα συμβατικά, αλλά είναι μικρά σύγχρονα δωμάτια σε καθένα από τα οποία απομονώνεται μόνη της η κάθε κρατούμενη, έχοντας κρεβάτι, γραφείο, τηλεόραση και ένα παράθυρο.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ – TheCaller Read More