«Καλοδεχούμενη» χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κρήτη, όπου και βρίσκεται, την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο πρωθυπουργός λίγο μετά την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από τη Λότζια όπου βρισκόταν, πήρε το λόγο. Μίλησε για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την αναπτυξιακή πορεία της Κρήτης και στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας χαρακτηριστικά «Καλοδεχούμενη η πρόταση δυσπιστίας».
«Τον προκαλώ πολύ καιρό να το κάνει. Είναι μια ευκαιρία όχι μόνο να επιβεβαιώσουμε την συνοχή της κοινοβουλευτικής μας ομάδας αλλά να συγκρίνουμε πεπραγμένα 4ετίας», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.
«Δεν επιδιώκω την σύγκρουση αλλά την σύγκριση. Δεν έχει προτάσεις για το μέλλον της χώρας αλλά και κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να μιλήσει για το παρελθόν… Την Παρασκευή θα πάρουμε ψήφο εμπιστοσύνης και μέχρι να προκηρύξουμε τις εκλογές θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας
Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως υποβάλει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ως ένα πρώτο βήμα της πορείας στο λαό για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, της διαφάνειας και της δικαιοσύνης.
«Πρόταση δυσπιστίας στον αρχηγό του εγκληματικού δικτύου των υποκλοπών, τον εντολέα του παρακράτους, πλέον υπάρχουν αποδείξεις. Η Βουλή θα αποφασίσει: Με τη Δημοκρατία η με την εκτροπή;» σημείωσε με νόημα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.
Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας αφού έδωσε στη δημοσιότητα τα 6 ονόματα που τελούσαν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ όπως επιβεβαίωσε η ΑΔΑΕ, επισήμανε:
«Αν εσείς όλα αυτά μπορείτε να τα καταπιείτε. Είτε γιατί εκβιάζεστε. Καθώς τα στοιχεία που έχουν μαζέψει από τις παρακολουθήσεις που σας αφορούσαν σίγουρα βρίσκονται στα χέρια του αρχηγού του ρυπαρού δικτύου. Είτε γιατί σκέφτεστε την επανεκλογή σας. Είτε γιατί θέλετε να αφήσετε μόνο τον κ. Μητσοτάκη να πιεί το ποτήρι του εξευτελισμού, χωρίς να έχει άλλοθι.
Είναι δικό σας πρόβλημα. Σας συμπονώ και σας κατανοώ. Αλλά εμείς αυτήν την εκτροπή δεν δικαιούμαστε να την καταπιούμε. Αλλά ορισμένες φορές βρίσκεται κανείς ενώπιον της ιστορίας. Γιατί οι αποφάσεις μπροστά σε τέτοια γεγονότα έχουν ιστορική αξία.
Μπορεί αυτή η εκτροπή να περάσει χωρίς απόδοση ευθυνών; Σε ενα κράτος δικαίου; Σε μια δημοκρατία με το βάρος των ιστορικών πληγών που έχει υποστεί στο παρελθόν η δημοκρατία μας; Και αν αυτό συμβεί, τι θα σημαίνει για την επόμενη ημέρα. Ότι όποια κυβέρνηση μπορεί να κάνει ό,τι γουστάρει. Ποιο θα είναι το μήνυμα;».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ Read More