Ιδέες για το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, αλλά και πριν από αυτό άμα θέλετε, δίνει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου με το μοσχάρι φιλέτο πιπεράτο.
Όπως αναφέρει και η ίδια, η σάλτσα πιπεριού που δημιουργείται είναι απλά θεϊκή κι όταν περιχύνεται πάνω στο μοσχαρίσιο φιλέτο κατά το σερβίρισμα η νοστιμιά του πιάτου είναι φανταστική.
Ειδικότερα λοιπόν για το μοσχάρι φιλέτο πιπεράτο:
Υλικά
3 κ.σ. χοντροκομμένα ανάμεικτα πιπέρια
2 σκελ. σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
4 φέτ. φιλέτο μοσχαρίσιο ή κόντρα (220-250 γραμ. τo καθένα)
1/3 φλ. κονιάκ
2 κ.σ. βούτυρο
1/2 φλ. ζωμό κρέατος (προαιρετικά)
Αλάτι
Πώς το κάνουμε
Πασπαλίζουμε πρώτα τα φιλέτα από τη μία μεριά με τα σπασμένα πιπέρια πατώντας να μπουν καλά μέσα στο κρέας.
Σκεπάζουμε τα φιλέτα με μεμβράνη και τα αφήνουμε να σταθούν για 20΄.
Λαδώνουμε ένα τηγάνι με χοντρή βάση, κατά προτίμηση αντικολλητικό και το αφήνουμε να κάψει καλά, να καπνίσει.
Βάζουμε τα φιλέτα στο καυτό τηγάνι, με την πιπεράτη πλευρά στο τηγάνι και ψήνουμε ανάλογα με την προτίμησή μας.
Βγάζουμε το κρέας σε πιατέλα και σκεπάζουμε να διατηρηθεί ζεστό.
Ρίχνουμε το κονιάκ και το ανάβουμε να γίνει φλαμπέ, με προσοχή και όχι κάτω από τον απορροφητήρα γιατί είναι εύφλεκτος.
Αφήνουμε για 1΄να καεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το βούτυρο και τα υπόλοιπα πιπέρια.
Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να συμπυκνωθούν τα υγρά σε μια κουταλιά της σούπας, σχεδόν δηλαδή να στεγνώσει το τηγάνι.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το ζωμό κρέατος.
Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πυκνώσει καλά.
Προσθέτουμε αλάτι.
Ξαναβάζουμε τα φιλέτα στο τηγάνι, αυτή τη φορά με την πιπεράτη πλευρά προς τα πάνω (να τη βλέπουμε).
Τα αφήνουμε για 20 δευτερόλεπτα, ίσα να ζεσταθεί το κρέας.
Σερβίρουμε αμέσως με λαχανικά και πατάτες.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Πηγή: argiro.gr
ΣΥΝΤΑΓΕΣ – TheCaller Read More