Αντιμέτωποι με βαρύτατη κατηγορία για ομαδικό βιασμό καθώς και για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων οδηγούνται σήμερα ενώπιον του Ανακριτή οι δύο αστυνομικοί της ΔΙΑΣ, οι οποίοι καταγγέλθηκαν από 19χρονη για σεξουαλική βία που υπέστη μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας.
Η 19χρονη κατήγγειλε τους δύο ένστολους για όσα ισχυρίζεται πως έγιναν σε βάρος της πριν από λίγες ημέρες όταν, σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε εναντίον τους, οι δύο κατηγορούμενοι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ την βίασαν μέσα σε δωμάτιο του Τμήματος Ομόνοιας, όπου την είχαν οδηγήσει, καταγράφοντας πιθανότατα το όλο περιστατικό με κάμερες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η 19χρονη φαίνεται να συνομίλησε με τους άνδρες της ΔΙΑΣ στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Θησείο, όπου τους έκανε κάποιες ερωτήσεις. Οι αστυνομικοί φέρονται να της ζήτησαν να τους συναντήσει στο τμήμα της Ομόνοιας.
Η 19χρονη πήγε εκεί και τρεις αστυνομικοί φέρονται να της πρότειναν να την ξεναγήσουν στο τμήμα.
Η καταγγέλουσα αναφέρει ότι την οδήγησαν σε χώρο που λειτουργεί ως αποδυτήρια, όπου αρχικά ο ένας και εν συνεχεία ο δεύτερος κατηγορούμενος την βίασαν, με τον δεύτερο να καταγγέλλεται ότι προχώρησε στην βίαιη πράξη του αν και η 19χρονη ήταν τραυματισμένη από την κακοποίηση του πρώτου.
Οι κατηγορούμενοι αρνούνται όσα τους αποδίδονται κάνοντας λόγο για «πρόσκληση» που δέχθηκαν από το θύμα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνηγόρου ενός εκ των δύο κατηγορουμένων Αλέξη Κούγια, η 19χρονη «μόνη της εισήλθε στο Τμήμα» και μόνη της πήγε στα αποδυτήρια όπου «προσκάλεσε διαδοχικά τον έναν αστυνομικό ..και ακολούθως τον άλλον».
Κατά τον συνήγορο, η ιατροδικαστική έκθεση «δεν διαπιστώνει μώλωπες» ενώ το θύμα κατήγγειλε το γεγονός «τρεις ημέρες μετά».
«Από τις κάμερες ασφαλείας προκύπτει ότι μετά από αυτές τις επιλογές της, αποχωρεί εντελώς φυσιολογικά από το αστυνομικό τμήμα, στο οποίο καθ’ όλη τη διάρκεια της επαφής με τους δύο αστυνομικούς, υπήρχαν τουλάχιστον δέκα συνάδελφοί τους, οι οποίοι δεν αντελήφθησαν τίποτα, όση ώρα διαρκούσαν οι πράξεις και στους οποίους, πριν αποχωρήσει από το τμήμα, δεν τους ανέφερε το παραμικρό παράνομο που να έκαναν οι δύο νεαροί αστυνομικοί που έχουν συλληφθεί» τονίζει ο κ. Κούγιας υπογραμμίζοντας, παράλληλα, το γεγονός ότι η καταγγελία έγινε μετά από τρεις ημέρες.
Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ
ΕΛΛΑΔΑ – TheCaller Read More