Οι κρέπες είτε γλυκές είτε αλμυρές είναι απολαυστικές σε κάθε μπουκιά τους και για τους μικρούς αλλά και για τους μεγάλους.
Το μυστικό για την καλύτερη και πιο νόστιμη κρέπα κρύβεται στη ζύμη. Τα υλικά που χρειάζεστε είναι απλά και όλοι τα έχετε στην κουζίνα σας ενώ ένα αντικολλητικό τηγάνι είναι ο απαραίτητος εξοπλισμός για να γίνει η κρέπα.
Με την βασική συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου θα φτιάξετε τις πιο εύκολες κρέπες που μπορείτε να φανταστείτε. Το μίγμα της κρέπας μοιάζει με χυλό και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από ένα επαγγελματικό.
Σερβίρετε τις κρέπες σας για πρωινό, επιδόρπιο ή σε μπουφέ και η απόλαυση είναι εγγυημένη.
Η ζύμη και το μίγμα για κρέπες είναι ιδανικό για να δημιουργήσετε τις καλύτερες και πιο νόστιμες κρέπες ever! Χρειάζεστε απλά υλικά και ένα αντικολλητικό τηγάνι καθώς όλα τα μυστικά θα τα βρείτε εδώ. Ακολουθήστε πιστά τα βήματα και θα έχετε επαγγελματικό αποτέλεσμα στο πιάτο σας!
Υλικά
Για τις κρέπες
2 αυγά θερμ. δωμ.
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα/ες ζάχαρη
1/4 κ.γ. αλάτι
1¼ φλ. γάλα φρέσκο
2 κ.σ. βούτυρο (λιωμένο και κρύο) (40γρ)
Για το ψήσιμο
Λίγο βούτυρο
Για το σερβίρισμα
Φρέσκα φρούτα εποχής
Μέλι ή λιωμένη σοκολάτα
Ζαμπόν και τυρί ή ότι άλλο σας αρέσει
Για τη ζύμη για κρέπες
Όλα μας τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Σε ένα μπολ, βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με σύρμα.
Προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Χτυπάμε καλά με σύρμα τον χυλό να ενωθούν τα υλικά.
Αφήνουμε το μίγμα για κρέπες να μείνει και να σταθεί για 1 ώρα.
Αν ο χυλός είναι παχύς, ρίχνουμε λίγες σταγόνες γάλα.
Για το ψήσιμο
Ζεσταίνουμε το αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Βουτυρώνουμε με λίγο μαλακό βούτυρο το καυτό σκεύος.
Ρίχνουμε 1/4 του φλιτζανιού από το μείγμα και κουνάμε το αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να απλωθεί και να πάρει το επιθυμητό σχήμα. Βάζοντας τόσο λίγο μίγμα θα έχουμε λεπτές κρέπες.
Ψήνουμε για 1′ σε μέτρια φωτιά και αναποδογυρίζουμε μόνο όταν ξεκολλάει η κρέπα.
Ψήνουμε 30″ και από την άλλη πλευρά.
Βγάζουμε την κρέπα σε ένα πιάτο. Κατά τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε όλες τις υπόλοιπες.
Για το σερβίρισμα
Για συνταγή γλυκές κρέπες αξίζει να δοκιμάσεις με σοκολάτα, με μπανάνα, με φρούτα, με παγωτό κρέμα και σιρόπι σοκολάτας.
Για αλμυρές κρέπες το αποτέλεσμα είναι πολύ πετυχημένο με τυρί, ζαμπόν, αυγό, αλλαντικά, κοτόπουλο, μανιτάρια, λαχανικά, καλαμπόκι.
Αλλιώς γεμίστε τες με ότι σας αρέσει και ψήστε τις γεμιστές κρέπες στο φούρνο.
Μυστικά για κρέπες
Λιώνετε το βούτυρο και αφήστε το να κρυώσει.
Όταν φτιάχνουμε μείγματα για χυλό φροντίζουμε το βούτυρο που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι κρύο, όταν το προσθέτουμε στο αλεύρι. Με αυτό το μυστικό, που μπορεί να φαίνεται μικρό, καταφέρνουμε να μη σβολιάζει ποτέ ο χυλός.
Για πιο βελούδινο και λείο χυλό µπορούµε, αφού ετοιμάσουμε το αραιό μίγμα, να το σουρώσουμε σε σήτα. Μπορούμε όμως, και να έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι νωρίτερα.
Χτυπάτε το μείγμα ελαφρά με ένα σύρμα κουζίνας και όχι στο μίξερ ή στο μπλέντερ, γιατί εάν το χτυπήσετε πολύ γρήγορα θα γίνουν σκληρές και σαν λάστιχο.
Αν θέλετε αρωματικές γλυκές κρέπες μπορείτε στο μείγμα να προσθέσετε λίγη βανίλια.
Για τη συντήρηση
Μπορείτε να τις ετοιμάσετε τη ζύμη και να τις φυλάξετε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.
Πρώτα τις αφήνετε να κρυώσουν και στη συνέχεια τοποθετείτε τη μία πάνω στην άλλη βάζοντας ενδιάμεσα λαδόκολλα.
Τις βάζετε σε μια σακούλα τροφίμων και τις τοποθετείτε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.
Όταν πρόκειται να τις χρησιμοποιήσετε, τις αφήνετε να ξεπαγώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Tip:
Αν θέλετε πιο χοντρές προσθέστε περισσότερη ποσότητα.
Δείτε το βίντεο:
ΣΥΝΤΑΓΕΣ – TheCaller Read More