Μέσα σε 5 λεπτά, με λίγα απλά καθημερινά υλικά και χωρίς κόπο, έχεις λαχταριστή τεμπελόπιτα σαν τυρόπιτα.
Υλικά
2 συσκ. γιαούρτι στραγγιστό (2Χ400γραμ.)
2 φλ. φέτα σε τρίμματα
1 φλ. φρέσκο γάλα
1 φλ. φρέσκο μαλακό τυρί
2 φλ. καλαμποκάλευρο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
30 γρ. κρύο βούτυρο
Αφράτη τυρόπιτα χωρίς φύλλο
Γίνεται με καλαμποκάλευρο και έχεις μία νόστιμη, εύκολη, τυρόπιτα χωρίς γλουτένη.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, το γάλα και την ξινομυζήθρα, ή άλλο μαλακό τυρί. Τα ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν τα τυριά.
Προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι όλα τα υλικά.
Προσθέτουμε στο μίγμα τυριών και γιαουρτιού το καλαμποκάλευρο κι ανακατεύουμε πολύ καλά.
Λαδώνουμε ένα μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος και απλώνουμε μέσα τη ζύμη μας.
Η ζύμη της τεμπελόπιτας πρέπει να είναι σε λεπτή στρώση για να ψηθεί σωστά.
Κάνουμε βαθουλώματα στην επιφάνειά της με το δάχτυλο και μοιράζουμε εδώ κι εκεί κομματάκια βουτύρου πάνω στην τυρόπιτα.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC, στις αντιστάσεις, για περίπου 45 λεπτά, έως ότου ροδίσει η επιφάνειά της.
Φτιάχνεται μέσα σε λίγα λεπτά και θα ενθουσιάσει όποιον την δοκιμάσει.
Την απολαμβάνετε είτε ζεστή αλλά και την επόμενη μέρα είναι μία πολύ καλή λύση για σνακ στο γραφείο, για πρωινό αλλά και σαν κύριο γεύμα.
Πηγή: argiro.gr
ΣΥΝΤΑΓΕΣ – TheCaller Read More