7 Ιουνίου 2023

Σε μία μάλλον απρόσμενη κίνηση, δέκα ευρωβουλευτές από την ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών καταγγέλλουν τις συνηθήκες κράτησης της Εύας Καϊλή στις φυλακές του Βελγίου.

Την είδηση μετέδωσε η Le Soir η οποία αναφέρει ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιβεβαίωσε ότι έλαβε επιστολή, μέσω της οποίας οι ευρωβουλευτές επιθυμούν να καταγγείλουν τις συνθήκες υπό τις οποίες κρατείται η πρώην συνάδελφός τους στις φυλακές Χάρεν από τις 9 Δεκεμβρίου.

«Η πρόεδρος έλαβε την επιστολή και θα την εξετάσει. Είναι σύνηθες οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι και οι ομάδες να εκφράζουν τις ανησυχίες τους στην προεδρία με επιστολή. Οι επιστολές αυτές δεν είναι δημόσιες», δήλωσε η υπηρεσία Τύπου του Ευρωκοινοβουλίου για να προσθέσει πως «η πρόεδρος βρίσκεται σε επαφή με τις βελγικές Αρχές».

Παράλληλα, πληροφορίες της Le Soir αναφέρουν ότι επιστολή έχει τις υπογραφές μόνο ιταλών ευρωβουλευτών με το βελγικό μέσο να χαρακτηρίζει «εντυπωσιακό» το γεγονός ότι οι συντάκτες της επιστολής έχουν ιταλική υπηκοότητα, λόγω της φύσης της υπόθεσης Qatargate.

«Δεν πρόκειται για πρωτοβουλία της ομάδας S&D, αλλά για ατομική πρωτοβουλία των ευρωβουλευτών», τόνισε ο εκπρόσωπος της ομάδας, παραπέμποντας στους υπογράφοντες ανάμεσά στους οποίους είναι ο Brando Benifei και η Alessandra Moretti.

Η επιστολή γράφτηκε με πρωτοβουλία του Massimiliano Smeriglio, ο οποίος συνηθίζει να γράφει τέτοιες επιστολές για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ευρώπη.

Την Πέμπτη, πάντως, έχει προγραμματιστεί η ακρόαση της Εύας Καϊλή ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου στις Βρυξέλλες. Είναι η τρίτη φορά που η Εύα Καϊλή θα βρεθεί ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου, το οποίο θα αποφασίσει εάν θα αφεθεί με περιοριστικούς όρους ή θα παραμείνει προφυλακισμένη.

​ΔΙΕΘΝΗ – TheCaller Read More 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generated by Feedzy