7 Ιουνίου 2023

Στη δημοσιότητα δόθηκε από το Υπουργείο Υγείας η πολυαναμενόμενη θετική λίστα φαρμάκων. Περιλαμβάνει 100 νέα σκευάσματα και φάρμακα.

Στην επικαιροποιημένη θετική λίστα φαρμάκων συγκαταλέγονται περισσότερα  από 100 νέα σκευάσματα, καινοτόμες θεραπείες, παλιά δοκιμασμένα φάρμακα, αλλά και φάρμακα υψηλού κόστους (ΦΥΚ).

Συγκεκριμένα, μεταξύ των νέων θεραπειών που έλαβαν το «πράσινο φως» από την Επιτροπή Αξιολόγησης και Αποζημίωσης Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης (ΕΑΑΦΑΧ) ώστε να αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ, περιλαμβάνονται καινοτόμες θεραπείες, Φάρμακα Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ), ορφανά φάρμακα για σπάνιες παθήσεις, σκευάσματα για τον καρκίνο, την παχυσαρκία, τους αιματολογικούς καρκίνους, αλλά και άλλες σοβαρές ασθένειες.

Παράλληλα, η Θετική Λίστα περιλαμβάνει και διεύρυνση στις ενδείξεις γνωστών φαρμάκων που ήδη κυκλοφορούν, νέες μορφές χορήγησης και περιεκτικότητας, νέα γενόσημα, αλλά και σκευάσματα μαγνησίου και σιδήρου.

Επίσης, από τον κατάλογο αποζημιούμενων φαρμάκων από τον ΕΟΠΥΥ, σημειώθηκε και απένταξη αρκετών θεραπειών.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες και τον κατάλογο με τα ΦΥΚ ΕΔΩ

ET_KATALOGOS_SYNTAGOGRAFOUMENON_February 2023

πηγή: Iatropedia.gr / Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη

To άρθρο 100 νέα φάρμακα και σκευάσματα στην πολυαναμενόμενη θετική λίστα – Ο πλήρης κατάλογος δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

​Υγεία – NewsIT Read More 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generated by Feedzy