Η ομάδα του «It’s Up to Youth» διοργανώνει την Ημερίδα με τίτλο «Βία και Εφηβεία: Προκλήσεις στην εκπλήρωση του γονεϊκού ρόλου» την Κυριακή 23/02/2025, ώρα 18:00, στην Αίθουσα “Μανόλης Αναγνωστάκης” (Χρυσοστόμου Σμύρνης & Ρήγα Φεραίου, Πεύκη), γνωστοποιεί η ΕΠΑΨΥ (Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας).
Προσκαλούνται γονείς και εφήβους να συμμετάσχουν σε έναν ουσιαστικό διάλογο για επίκαιρα ζητήματα που σχετίζονται με τη βία στην εφηβεία και τις προκλήσεις στην εκπλήρωση του γονεϊκού ρόλου.
Η στρογγυλή τράπεζα θα απαρτίζεται από ειδικούς στον χώρο της ψυχικής υγείας, καθώς και έναν γονέα και έναν έφηβο. Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.
Στρογγυλή τράπεζα:
«Ψυχοκοινωνικές παρεμβάσεις σε εφήβους: ανάγκες και προκλήσεις στην κοινότητα»
Καλαβρής Αλέξανδρος, Ψυχολόγος παιδιών και εφήβων Ph.D (c), Επιστημονικά Υπεύθυνος του
πιλοτικού προγράμματος «It’s up to you(th)»
Τσιόδρα Μελίνα, Κλινική Ψυχολόγος MSc, Πρόσωπο αναφοράς Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης για το
πιλοτικό πρόγραμμα «It’s up to you(th)»
«Βία στα σχολεία: Σύγχρονες προκλήσεις»
Κωνσταντίνα Μαγκλάρα, Επ. Καθηγήτρια Παιδοψυχιατρικής Ε.Κ.Π.Α, μέλος του Επιστημονικού
Συμβουλίου της ΕΠΑΨΥ
«Βία στην εφηβεία και διαδίκτυο»
Μπουρνιά Μάρθα, Παιδοψυχίατρος, Διευθύντρια ΚΟ.ΚΕ.Ψ.Υ.Π.Ε. του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης
«Βία από και προς τα παιδιά»
Νικολαΐδης Γιώργος, Ψυχίατρος, Διευθυντής Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας Ινστιτούτο Υγείας
του Παιδιού
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Στέλιος Στυλιανίδης, Ομότιμος Καθηγητής Κοινωνικής Ψυχιατρικής, Ψυχίατρος-Ψυχαναλυτής, Επίτιμος Πρόεδρος Ε.Π.Α.Ψ.Υ. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης.
Το πιλοτικό πρόγραμμα «It’s Up to Youth» υλοποιείται στους Δήμους Λυκόβρυσης-Πεύκης, Αχαρνών, Αμαρουσίου και Κηφισιάς. Το πρόγραμμα υλοποιεί η ΕΠΑΨΥ, υπό την εποπτεία και τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας.
www.ertnews.gr