«Είμαστε υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων μέσω διαλόγου στο πλαίσιο του νόμου και των σχέσεων καλής γειτονίας», επισήμανε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ σε κοινές δηλώσεις με τον Φιλανδό ομόλογό του, Άντιι Καϊκόνεν, στην Άγκυρα.
Σύμφωνα με τον Μανώλη Κωστίδη ο Ακάρ συμπλήρωσε: «Ο διάλογος από μόνος του δεν σημαίνει επίλυση των προβλημάτων. Αλλά δεν είναι επίσης δυνατή η επίλυση προβλημάτων χωρίς διάλογο. Αποδίδουμε σημασία στις συμβουλευτικές συνομιλίες, στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και στις διαδικασίες τμηματοποίησης του ΝΑΤΟ και κάνουμε ό,τι μπορούμε για τη συνέχισή τους».
«Δύο από τις συναντήσεις για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα και μία στην Άγκυρα. Περιμένουμε εδώ και δύο χρόνια να έρθει η ελληνική αντιπροσωπεία στην Άγκυρα για την τέταρτη συνάντηση, η οποία θα έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα. Αλλά δεν ήρθαν. Προσκαλώ τον Έλληνα ομόλογό μου στην Τουρκία κάθε φορά που συναντιόμαστε, διότι οι καλές σχέσεις μεταξύ των υπουργών συμβάλλουν στη δημιουργία ατμόσφαιρας για την επίλυση των προβλημάτων. Ωστόσο, κάθε φορά ο ομόλογός μου αναβάλλει την πρόσκληση/επίσκεψη για διάφορους λόγους. Αυτή είναι η κατάσταση. Στην τελευταία συνάντηση του ΝΑΤΟ, είπα στον Έλληνα ομόλογό μου ότι τα προβλήματα δεν μπορούν να λυθούν με συνάντηση στο πόδι. Επανέλαβα την πρόσκληση», συνέχισε, όπως γράφει η Καθημερινή.
Και συνέχισε, λέγοντας ότι «η Τουρκία δεν αποτελεί απειλή για καμία χώρα. Δεν είναι μια χώρα που θα υποκύψει σε απειλές. Κάποιοι πολιτικοί και κάποιοι στρατιωτικοί στην Ελλάδα σχεδόν κοιμούνται, ονειρεύονται. Πρέπει να ξυπνήσουν τώρα. Θα πρέπει να δουν την πραγματικότητα και να δράσουν αναλόγως».
«Παρά τις παράλογες, παράνομες δηλώσεις, έχουμε υπογραμμίσει σε όλες τις εκκλήσεις μας, ότι τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν μέσω του διαλόγου. Έχουμε 20 προβλήματα; Τονίσαμε ότι τουλάχιστον 3 ή 5 από αυτά μπορούν να επιλυθούν με συνομιλίες αντιπροσωπείας, και ακόμη και αν δεν μπορούν να επιλυθούν, μπορούν να διατηρηθούν υπό έλεγχο και να αντιμετωπιστούν με τρόπο που δεν θα βλάψει την περιοχή και τη συμμαχία στο ΝΑΤΟ. Το να λέμε ότι δεν θα καταπατήσουμε τα δικαιώματά μας δεν αποτελεί απειλή. Ο διάλογος δεν αποτελεί αδυναμία. Μην αναλώνεστε στις υποκινήσεις από άλλους. Πατήστε τα πόδια σας στο έδαφος», κατέληξε.
ΔΙΕΘΝΗ – TheCaller Read More