Η ακρίβεια που σαρώνει την κοινωνία εδώ και μήνες δύσκολα θα εξαλειφθεί με επιδόματα τύπου Market Pass, που στην ουσία προσφέρουν «φιλοδωρήματα» και όχι ουσιαστικές ανάσες ανακούφισης.
Προς το παρόν οι ανακοινώσεις για το food pass που θα δοθεί από Φεβρουράριο και έως τον Ιούλιο του 2023 σε μηνιαία βάση είναι συγκεκριμένες και αφορούν στα ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι, τα κριτήρια και τα καταστήματα, όπου θα γίνονται δεκτή η ψηφιακή κάρτα.
Αυτό που γνωρίζουμε είναι πως η ψηφιακή κάρτα, έπειτα από αίτηση θα χρησιμοποιείται σε επιχειρήσεις τροφίμων:
σούπερ μάρκετ, φούρνους, κρεοπωλεία, οπωροπωλεία, ζαχαροπλαστεία ή ιχθυοπωλεία.
Όμως, όπως είπε το πρωί της Κυριακής, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς εξετάζεται να συμπεριληφθεί ακόμα μία κατηγορία στις παραπάνω επιχειρήσεις.
Αυτές είναι οι λαϊκές αγορές.
«Θα μπορούσαν να είναι και οι λαϊκές επειδή εκεί γίνεται αγορά τροφίμων και υπάρχει ταμειακή, αλλά ας περιμένουμε τους αρμόδιους υπουργούς να το αναλύσουν. Στα γενικά χαρακτηριστικά του μέτρου προσχεδιάζεται να είναι και οι λαϊκές», είπε συγκεκριμένες μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός.
Το πρόβλημα στις λαϊκές με το Market Pass
Ωστόσο, αυτό θα μπορεί να γίνει μόνο στους εμπόρους και παραγωγούς που δέχονται τις πληρωμές με POS και φυσικά έχουν Κωδικό Δραστηριότητος σχετικό με τρόφιμα.
Δύο τρόποι για να πάρετε τα χρήματα – Η μεγάλη παγίδα
Με βάση τις ανακοινώσεις δύο θα είναι οι τρόποι με τους οποίους θα λάβετε το food pass.
Το πρώτο θα είναι μία ψηφιακή χρεωστική κάρτα, ακριβώς όπως το Fuel Pass. Απαραίτητο στοιχείο είναι να έχετε κινητό που διαθέτει την τεχνολογία NFC.
Ο δεύτερος τρόπος είναι μέσω λογαριασμού τραπέζης. Ωστόσο, εδώ κρύβεται και μία μεγάλη παγίδα. Καθώς, αν επιλέξει κάποιος να λάβει τα χρήματα στην τράπεζα, τότε θα λάβει το 80% της επιδότησης και αυτό ανά τρίμηνο.
Δηλαδή, θα λάβει το 80% των μηνιαίων 22 ευρώ και αυτό σε δύο δόσεις.
Νews ieidiseis και ειδήσεις για την Οικονομία Read More