Πέθανε σε ηλικία 83 ετών ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ, έχοντας γράψει τη δική του ιστορία στον ελληνικό αθλητισμό, με το χρυσό μετάλλιό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1960. Η εικόνα του όμως είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον του σκηνοθέτη των Αγώνων της Βαρκελώνης, αμέσως μετά τον τελικό της Βούλας Πατουλίδου, στα 100μ. Μετ’ εμποδίων και το ιστορικό της χρυσό μετάλλιο.
Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος είχε παρακολουθήσει τον θρίαμβο της Βούλας Πατουλίδου μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο της Βαρκελώνης, το 1992.
Η Γκέιλ Ντίβερς έπεσε λίγο πριν τον τερματισμό, η Βούλα Πατουλίδου έδωσε και την… ψυχή της και η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή σε όλους. Τερματισμός, δάκρυα, θρίαμβος.
Ο σκηνοθέτης των Αγώνων κάλυψε τους πανηγυρισμούς της “θεάς” του ελληνικού αθλητισμού, αλλά παράλληλα έστρεψε την κάμερα και στον τέως Βασιλιά Κωνσταντίνο, ο οποίος κατευθύνθηκε στην αδερφή του, Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας και την αγκάλιασε σφιχτά. Δίπλα ακριβώς, βρισκόταν ο αείμνηστος πρόεδρος της ΔΟΕ, Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ. Παράλληλα, ο σκηνοθέτης έδειξε και πλάνο με τους πανηγυρισμούς των δυο μεγάλων γιων του Κωνσταντίνου, Παύλου και Νικολάου.
32 χρόνια νωρίτερα, είχε καταφέρει να γράψει… ιστορία για την Ελλάδα στο Ολυμπιακό κίνημα. Στις 8 Σεπτεμβρίου του 1960 και μόλις στα 20 του χρόνια, ο τέως βασιλιάς έγινε μέλος του πληρώματος του σκάφους «Νηρεύς», ως πηδαλιούχος, και πρώτευσε στα σκάφη τύπου «Ντράγκον» στην ιστιοπλοΐα.
Μαζί με τον Οδυσσέα Εσκιτζόγλου και τον Γιώργο Ζαΐμη, κατέκτησαν έτσι το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης με 6.733 βαθμούς. Αυτό το χρυσό του μετάλλιο ήταν το πρώτο για την Ελλάδα μετά το 1912 και τον Κώστα Τσικλητήρα στη Στοκχόλμη.
To άρθρο Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ο πανηγυρισμός του στο ιστορικό μετάλλιο της Βούλας Πατουλίδου και η παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
Read More Αθλητικά – NewsIT