Με τις ψήφους της ΝΔ ψηφίστηκε το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Πολυεπίπεδη διακυβέρνηση και διαχείριση κινδύνων στο δημόσιο τομέα». Κατά του νομοσχεδίου, επί της αρχής, δήλωσαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
«Επειδή δημοσιεύθηκαν και δύο δημοσκοπήσεις σήμερα. Και όντως, αγάλι αγάλι έρχονται οι εκλογές, εγώ σας εύχομαι να συνεχίσετε έτσι ακριβώς, σε όλους. Η ευχή μου είναι να πηγαίνετε έτσι. Αύξηση της ΝΔ και στις δύο δημοσκοπήσεις, αύξηση της διαφοράς, μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, πτώση του ΠΑΣΟΚ με την αντιπολιτευτική γραμμή που έχει. Έχουμε ακόμα δύο μήνες.
Νομίζω πηγαίνετε εξαιρετικά καλά και τα αποτελέσματα στις κάλπες όλοι θα τα περιμένουμε με αγωνία, εκείνο το ωραίο απόγευμα, που θα παρακολουθούμε τα exit polls στις τηλεοράσεις μας και είμαι βέβαιος ότι θα δώσουν τη σωστή κατεύθυνση που θα είναι η εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη, για μια ακόμη τετραετία», σχολίασε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, λίγο προτού πέσει η αυλαία της συζήτησης.
Σε σχέση με τον Μηχανισμό της Πολυεπίπεδης Διακυβέρνησης, ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι πλέον με συστηματικό και οργανωμένο τρόπο, με τεκμηριωμένα στοιχεία, θα διαπιστώνονται οι επικαλύψεις αρμοδιοτήτων και ότι ο μηχανισμός θα λειτουργεί σε μόνιμη και διαρκή βάση.
Ανέφερε, επίσης, ότι τα πρώτα ζητήματα με τα οποία θα ασχοληθεί η Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση θα είναι οι αρμοδιότητες σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, η διαχείριση των υδάτων και οι σχέσεις, ανάμεσα στην αποκεντρωμένη και περιφερειακή αυτοδιοίκηση. «Δεν θα περιμένουμε την πλήρη λειτουργία του συστήματος, προκειμένου να αρχίσουμε να εργαζόμαστε. Θα βελτιώσει πολύ την απόδοση του συστήματος της Πολυεπίπεδης Διακυβέρνησης το πληροφοριακό σύστημα, εμείς όμως θα εργαστούμε στα τρία πεδία αυτά πεδία», είπε ο κ. Βορίδης.
Ομόφωνα δεκτή έγινε η τροπολογία για τους εργαζόμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».
Υπέρ της τροπολογίας για την κυβερνησιμότητα στους δήμους δήλωσε η ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση δήλωσαν «παρών», το ΜέΡΑ25 καταψήφισε.
Την τροπολογία για την διαδικασία καθορισμού του κατώτατου μισθού, για το έτος 2023, ψήφισε η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, η Ελληνική Λύση. Καταψήφισαν το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25.
πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ – TheCaller Read More