Ως «γνήσιο εκφραστή του τραμπισμού αλά γκρέκα» χαρακτήρισε ο Γιάννης Οικονόμου τον Αλέξη Τσίπρα για την απόφασή του να απέχει ο ΣΥΡΙΖΑ από τη ψηφοφορίες της Βουλής – πλην αυτής για το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη – κάνοντας λόγο για «κινήσεις αμφισβήτησης και βαριάς υποβάθμισης των θεσμικών πυλώνων της ελληνικής δημοκρατίας, της λαϊκής κυριαρχίας, του κοινοβουλευτισμού και της συνταγματικής τάξης».
{https://twitter.com/joikonomou/status/1620415754196905986}
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις κι άλλων υπουργών.
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης είπε πως: «είναι αδιανόητο να αμφισβητεί την κοινοβουλευτική νομιμότητα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι πρακτικά θα απέχει από τις ψηφοφορίες της Βουλής. Πρόκειται στην πραγματικότητα για μια περιφρόνηση της ίδιας της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας».
Η Νίκη Κεραμέως σημείωσε τη μέγιστη ασέβεια προς τους πολίτες, κάνοντας λόγο για επικίνδυνους τακτικισμούς λίγο πριν από τις εκλογές.
{https://twitter.com/nkerameus/status/1620407737288110081}
Ο Κωστής Χατζηδάκης, ένας από τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου των υποκλοπών, δήλωσε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας το τερματίζει όσον αφορά την τοξικότητα και την εμπάθεια! Δεν προτείνει για μια ακόμα φορά καμία σοβαρή λύση για το μέλλον της χώρας, αλλά προσφέρει απλώς πολιτικό δηλητήριο. Ο καθένας με ό,τι παράγει».
{https://twitter.com/K_Hatzidakis/status/1620448261059534848}
Τα ίδια λίγο πολύ είπαν κι άλλα κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ενώ κάποιοι άλλοι σώπασαν. Είτε γιατί απλά δεν ήθελαν να τοποθετούν για τους δικούς τους λόγους, είτε γιατί θυμόντουσαν τι είχε πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Ιούνιο του 2019, σε μια αντίστοιχη δηλαδή περίοδο, πριν τις εκλογές.
«Δεν θα μπούμε στο κάδρο μίας απονομιμοποιημένης Βουλής», έλεγε το 2019 ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Το ημερολόγιο έγραφε 3 Ιουνίου 2019 και η προεκλογική περίοδος είχε πάρει φωτιά όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου, είχε δηλώσει με αφορμή τα νομοσχέδια που θα έρχονταν προς ψήφιση το επόμενο διάστημα: «Δεν θα συμμετέχουμε στη Βουλή καθόλου αυτήν την εβδομάδα. Θα καταγγείλουμε τη διαδικασία και θα αποχωρήσουμε. Δεν θα μπούμε στο κάδρο μίας απονομιμοποιημένης Βουλής, η οποία δεν θα έπρεπε ποτέ να ανοίξει και ανοίγει μόνο για διευθετήσεις. Να τις κάνουν χωρίς εμάς», με τα στελέχη του κόμματός του να χειροκροτούν την επόμενη μέρα στα κανάλια που φιλοξενούνταν την απόφασή του.
Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο 29:11” του βίντεο:
{https://www.youtube.com/watch?v=yuBbW_mwIyE&ab_channel=%CE%9D%CE%AD%CE%B1%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1}
{https://twitter.com/kmitsotakis/status/1135626899718324224}
Θα είχε ενδιαφέρον, λοιπόν, να ρωτήσει κάποιος τον Γιάννη Οικονόμου είτε στα κανάλια που επισκέπτεται, είτε στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αν θεωρεί και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως «γνήσιο εκφραστή του τραμπισμού αλά γκρέκα» επειδή είχε κάνει ακριβώς το ίδιο το 2019 ως αντιπολίτευση ή αν επειδή πρόκειται για τον προϊστάμενό του δεν ισχύει το ίδιο.
«Έχουμε κοινοβουλευτική δημοκρατία και όχι «πεζοδρομιακή» δημοκρατία», λέει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Σήμερα, βέβαια, ως πρωθυπουργός επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα γι’ αυτό που ακριβώς είχε κάνει ο ίδιος πριν από σχεδόν 4 χρόνια. «Με τις χθεσινές του δηλώσεις περιφρονεί ανοιχτά το κοινοβούλιο και τη συνταγματική τάξη», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συγκέντρωση στον Μαραθώνα και συνέχισε: «Ο κ. Τσίπρας μη έχοντας να σας πει απολύτως τίποτα για τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζετε, μην έχοντας πει μία κουβέντα για το μέλλον της χώρας όπως το οραματίζονται, μη μπορώντας να πει τίποτα για τα μεγάλα εθνικά ζητήματα τα οποία είναι ανοιχτά – διότι προφανώς έχει άλλη άποψη για τα εθνικά θέματα και δεν θέλω να πω τίποτα περισσότερο – καταφεύγει σε έναν αδιανόητο ακτιβισμό, ο οποίος μας θυμίζει όχι απλά τον Τσίπρα του 2015, αλλά τον Τσίπρα πριν από 10 χρόνια, του 2012, τότε που είχαμε την άνω και την κάτω πλατεία και κάποιοι φωνάζανε να πάνε να εισβάλουν στη Βουλή με τα γνωστά χυδαία συνθήματα».
«Ας του πει κάποιος ότι έχουμε κοινοβουλευτική δημοκρατία και όχι «πεζοδρομιακή» δημοκρατία», είπε ακόμα ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Και ας αναλογιστεί ότι είμαστε στην κυβέρνηση σήμερα επειδή μας ψήφισε το 40% του ελληνικού λαού. Και ας αντιληφθεί, επιτέλους, ότι απολαμβάνουμε της εμπιστοσύνης της Βουλής, επειδή πριν από λίγες μέρες έκανε πρόταση δυσπιστίας, «έφαγε τα μούτρα του» και 156 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έδωσαν την εμπιστοσύνη τους σε αυτή την κυβέρνηση. Ας αφήσει, λοιπόν, στην άκρη αυτά τα ψευτοεπικονωνιακά νταηλίκια και ας σοβαρευτεί επιτέλους. Ας σοβαρευτεί και ας έρθει να μιλήσουμε επί πραγματικών επιχειρημάτων. Να συγκρίνουμε τις διαδρομές μας, να μιλήσουμε για το παρελθόν μας. Τέσσερα χρόνια ήταν Πρωθυπουργός. Γιατί δεν θέλει να μας πει τι έκανε επιτέλους για τη χώρα αυτά τα τέσσερα χρόνια;»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ Read More