-«Δεν είναι παροχές με την έννοια της εξαγοράς ψήφων. Μακριά από εμένα οποιαδήποτε τέτοια λογική».
-«Έχει πάψει η ΕΡΤ να είναι εργαλείο κυβερνητικής προπαγάνδας και προσφέρει στους τηλεθεατές αντικειμενική ενημέρωση».
Τα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην, πολύ εύκολη, συνέντευξή του στην …ΕΡΤ! Της οποίας είναι άμεσος πολιτικός προϊστάμενος, όπως και με την ΕΥΠ.
Στην κυβέρνηση δεν τα πάει καλά, λέει όμως κάτι ανέκδοτα…
Η συνέχεια όμως δεν ήταν καθόλου για πλάκα. Ανέδειξε τον διαστροφικό σχεδιασμό του για υπονόμευση της προεκλογικής αντιπαράθεσης, με εξωφρενικούς ισχυρισμούς και πράξεις φαυλότητας.
Αν τον πάρουμε τοις μετρητοίς «ο Τσίπρας θέλει να δημιουργήσει υπόνοιες για την αξιοπιστία του εκλογικού αποτελέσματος».
Πώς και γιατί, μόνο ο αδίστακτος Γκρίνμπεργκ, που τον συμβουλεύει, το ξέρει. Ο «γκουρού» της «αρνητικής διαφήμισης» έβαλε μπροστά τα κόλπα της μαύρης προπαγάνδας.
Το πρόβλημά του είναι πως όταν πρόκειται για τον Μητσοτάκη, αυτά γίνονται μπούμερανγκ.
Ακριβώς πριν από ένα 24ωρο είχε διασυρθεί προσωπικά στο Ευρωκοινοβούλιο, για τις αντιδημοκρατικές παραβιάσεις των κανόνων του κράτους Δίκαιου. Δεν έχει ξανασυμβεί τέτοιο τσαλάκωμα-ούτε με τον Ορμπάν.
Ο απερχόμενος Πρωθυπουργός έσπευσε να το …επιβεβαιώσει. Πρώτο με την άκρα του τάφου σιωπή για τη συζήτηση στο Στρασβούργο που επέβαλε στα κανάλια των χορηγών του. Δεν ανέφεραν λέξη- προς δόξα της ενημέρωσης.
Δεύτερο, δικαίωσε ο ίδιος όσους τον καταγγέλλουν, αμφισβητώντας την… ύπαρξή τους, τις ομιλίες τους και τα στοιχεία που παραθέτουν.
-«Είναι τουλάχιστον αστείο να συζητάμε σήμερα ότι υπάρχει δομικό πρόβλημα δημοκρατίας στη χώρα μας…» Αστεία μια τέτοια συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο;
Αυτό συμπεραίνει από τις σωρηδόν αποκαλύψεις για το παρακράτος του; Έτσι διαβάζει τα πιο έγκυρα ΜΜΕ του πλανήτη που στηλιτεύουν, από καιρό, τις παραβιάσεις του κράτους Δικαίου στην Ελλάδα σε πολλούς τομείς; Από την ενημέρωση και τους μετανάστες μέχρι τις υποκλοπές…
Δεν παρακολουθεί τις εκθέσεις των αρμοδίων της Κομισιόν και του ΟΗΕ, τις καταγγελίες υπερεθνικών δημοσιογραφικών Ενώσεων και των διεθνών οργανισμών; Δεν είδε στον Economist, το χαρακτηρισμό «προβληματική Δημοκρατία»;
Συντάχθηκε με όσα είπαν προς υπεράσπισή του στο Ευρωκοινοβούλιο οι ευρωβουλευτές του προκαλώντας μειδιάματα: ότι συκοφαντείται η Ελλάδα! Αν είναι έτσι, εμπλέκεται όλη η Ευρώπη…
Αλλά ο ίδιος διατύπωσε την ευτελή συκοφαντία ότι ο σκοπός του ΣΥΡΙΖΑ είναι να «τεθεί θέμα νοθείας», στις εκλογές-που θα κερδίσει αυτός υποτίθεται.
Επικαλέστηκε το «κεκτημένο» του αδιάβλητου της εκλογικής διαδικασίας, για να προεξοφλήσει ότι δεν θα κάνει νοθεία – κάτι που δεν του έχει καταλογίσει η αντιπολίτευση- αλλά έτσι ανέδειξε ότι αυτό ακριβώς ανησυχεί όλο και περισσότερους: ερμηνεύουν την ανομία των ενεργειών του, ως προετοιμασία να το παραβιάσει.
Είναι πολλοί όσοι διακρίνουν ότι μεθοδεύει ένα ιδιότυπο 1961, με σύγχρονα εργαλεία. Ευρωβουλευτές άλλων χωρών, που δεν ανήκουν στην Αριστερά, αμφισβητούν ότι εγγυάται έντιμες εκλογές.
Να δούμε ορισμένα από τα στοιχεία που προκαλούν αυτές τις ανησυχίες ,στον ευρωπαϊκό χώρο.
Πρώτο. Η αξιοποίηση της ΕΥΠ για εσωτερική πολιτική. Με την παρακολούθηση πολιτικών αντιπάλων, δημοσιογράφων, βουλευτών , υπουργών και στρατηγών- ενέργειές του που οι πάντες γνωρίζουν- αυτομάτως καθίσταται υπόλογος στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.
Δεύτερο. Ήδη περισσότερα από 100 πρόσωπα- ακόμη και μέλη της οικογενείας του με τα οποία δεν έχει αγαθές σχέσεις-έχουν αναφερθεί ως «στόχοι» του Predator, του οποίου οι διακινητές έχουν σχέσεις με δικούς του ανθρώπους. Όπως ο ίδιος έχει στενή επαφή με τον διεφθαρμένο Νετανάχιου του Ισραήλ, από όπου εκκινούν τα παράνομα λογισμικά.
Τρίτο. Όταν ο ίδιος λέει – και σ αυτή τη συνέντευξη- ότι πήρε μέτρα για την ΕΥΠ και δείχνει τον Δημητριάδη, για να βγάλει τον εαυτό του απέξω, στην ουσία ομολογεί ότι ενέχεται στις, αποδεδειγμένες, παρακολουθήσεις, ως τελικός αρμόδιος για την ΕΥΠ. Η δικαιολογία ότι δεν γνώριζε σε περνάει στην Ευρώπη και η άρνηση να δώσει απαντήσεις, επί συγκεκριμένων ερωτημάτων, τόσο στην ελληνική Βουλή, όσο και την Ευρωβουλή, τον ενοχοποιεί έναντι της ευρωπαϊκής πολιτικής τάξης- πλην των ομοίων του…
Τέταρτο. Η αποκάλυψη από τον διεθνή Τύπο- Guardian- ότι βρίσκεται και στην Ελλάδα η ομάδα Ισραηλινών πρακτόρων που ειδικεύεται στην αλλοίωση εκλογικών αποτελεσμάτων, αφορά την κυβέρνησή του, όχι την αντιπολίτευση.
Πέμπτο. Οι κυβερνητικές συνεργασίες με εταιρίες που ενοχοποιούνται για παρεμβάσεις σε εκλογές με την αξιοποίηση δεδομένων που συλλέγουν από ψηφιακές πλατφόρμες ή παρέχονται από την κυβέρνηση, ενισχύσουν τις υπόνοιες, για το είδος των εκλογών που ετοιμάζει.
Ήδη έχει καταστεί αναγκαίο να ελεγχθεί εξονυχιστικά το αρμόδιο υπουργείο για την προετοιμασία τους. Ειδικά σε ότι αφορά τη χρήση αλγόριθμων στην διαδικασία των αποτελεσμάτων
Έκτο. Η ιλιγγιώδης αύξηση των μυστικών κονδυλίων ενισχύει τις υποψίες για εξαγορά συνειδήσεων, υποστήριξη των σκοπών του με σκοτεινές δράσεις, που φτάνουν ως την υπόγεια επικοινωνία με το κοινό έγκλημα. Ταυτόχρονα η συγκάλυψη των σκανδάλων του, μέσω επίορκων αξιωματούχων του κράτους και …δικαστική συνδρομή, υποδηλώνει πρόθεση παραχάραξης της λαϊκής βούλησης.
Το ζήτημα της νοθείας δεν πρόκειται να τεθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, για να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα, όπως λέει ο ίδιος. Αλλά άρχισε ήδη να προβληματίζει ανεξάρτητους παρατηρητές, για τα μέσα και τον χαρακτήρα της προεκλογικής δραστηριότητας του «συστήματος Μητσοτάκη».
Πολλοί έχουν σημειώσει ότι ο ίδιος αμφισβητεί το δικαίωμα των άλλων κομμάτων να σχηματίσουν κυβέρνηση, εφόσον το επιτρέπουν το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλή και φυσικά οι αριθμοί. Επικαλούμενος … ασυνέπεια του Τσίπρα, αν δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα- το δαιμονοποιεί, έστω και αν η συνεργασία των δημοκρατικών κομμάτων, το καθιστά εφικτό.
Υπάρχει εξήγηση. Η ιδέα σχηματισμού κυβέρνησης χωρίς τον ίδιο του φέρνει τρόμο- και φωτίζει την πρόθεσή του να υπονομεύσει τη δημοκρατική ομαλότητα και να οδηγήσει την προεκλογική αντιπαράθεση στο βούρκο.
Γνωρίζει ότι και μια εβδομάδα να αναλάβει άλλη κυβέρνηση, αρκεί για να αποκαλυφθούν τα όργια της διακυβέρνησής του: παραβίαση των θεσμών, εκποίηση της κρατικής περιουσίας, διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, ΙΧ διπλωματία στη διαχείριση των εθνικών θεμάτων, σκάνδαλα και συγκάλυψή τους.
Θα είναι κάτι περισσότερο από το πολιτικό τέλος του: θα βρεθούν πολλοί ενώπιον του ποινικού νομού.
Ο απερχόμενος Πρωθυπουργός κάνει πως δεν γνωρίζει όσα του καταλογίζουν στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και λέει –στην ΕΡΤ χωρίς αντίλογο: «Η Ελλάδα είναι μία ευνομούμενη δημοκρατία…. Δεν είμαστε ένα αυταρχικό κράτος».
Το πρόβλημά του είναι ότι ακριβώς το αντίθετο πιστεύουν όλο και περισσότεροι- και έχουν τα στοιχεία να το αποδείξουν.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ Read More