Η νηστεία της Σαρακοστής είναι για πολλούς μία ευκαιρία αποτοξίνωσης από τα ζωϊκά λιπαρά. Κρύβει όμως και παγίδες, ιδίως για όσους την ακολουθούν για πρώτη φορά. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η πρόσληψη βάρους καθώς συνήθως δίνουμε στον εαυτό μας «ελαφρυντικά» στην κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων νηστίσιμων φαγητών. Στο ένθετο για την ΥΓΕΙΑ του ΕΡΤNEWS, η διαιτολόγος – διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη μας δίνει οδηγίες για τη… «σωστή» νηστεία, μας μιλά για τις «ευπαθείς» ομάδες που δεν πρέπει να νηστεύουν και για τους συνδυασμούς τροφών που αποδίδουν τα μεγαλύτερα οφέλη για την υγεία.
Δείτε ακόμα στο Ένθετο για την ΥΓΕΙΑ του ΕΡΤNEWS:
Έλαιο ροδιού κατά του Αλτσχάιμερ: Ένα μονοκλωνικό αντίσωμα που απομακρύνει από τον εγκέφαλο το β αμυλοειδές, η συσσώρευση του οποίου παρατηρείται στον εγκέφαλο ασθενών με Alzheimer, αποτελεί την τελευταία θεραπευτική εξέλιξη κατά της νόσου. Το φάρμακο είναι ενέσιμο και έχει πάρει ήδη έγκριση από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων ενώ αναμένεται η έγκρισή του και από την Ευρώπη. Παράλληλα, δύο φυσικά προϊόντα, το έλαιο ροδιού και ο κρόκος Κοζάνης, προστίθενται στη φαρέτρα των θεραπευτικών όπλων κατά της νόσου Αλτσχάιμερ.
30 χρόνια Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο: 30 χρόνια συμπληρώθηκαν από την έναρξη λειτουργίας του Ωνάσειου Kαρδιοχειρουργικού Κέντρου. Από το 1993 έως σήμερα, έχουν γίνει περισσότερες από 1 εκατομμύριο επισκέψεις και δεκάδες χιλιάδες επεμβάσεις καρδιάς. Μέσα στο 2024 θα είναι έτοιμο και το Ωνάσειο Εθνικό Μεταμοσχευτικό Κέντρο.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΑΓΟΡΟΓΙΑΝΝΗ
www.ertnews.gr