1 Ιουνίου 2023

Αναβρασμός επικρατεί, στη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα του ιδιωτικού σχολείου όπου έλαβε χώρα το άγριο bullying σε βάρος 15χρονου, τον οποίο έδεσαν με πετονιά στο λαιμό και στα χέρια, ομάδα έξι μαθητών. Το παιδί επέστρεψε στα μαθήματα του, όπως και αυτοί που έκαναν το bullying.

Σήμερα σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση των ιδιωτικών Σχολείων ανακοίνωσε πως έχει ολοκληρωθεί η λήψη καταθέσεων των εμπλεκομένων μαθητών και των γονέων τους καθώς και εκπαιδευτικών και το θέμα θα απασχολήσει τον Σύλλογο Διδασκόντων του συγκεκριμένου Γυμνασίου, την ερχόμενη Τρίτη 11 Απριλίου, όπου έχουν κληθεί  και οι εμπλεκόμενοι μαθητές με τους γονείς τους, ενώ προχωρά και η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που ζήτησε και η Διοίκηση, ώστε να διερευνηθούν και τυχόν ευθύνες των εκπαιδευτικών.

Διαβάστε επίσης Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της Φιλεκπαιδευτικής εταιρίας μετά το άγριο περιστατικό bullying

Ο Αλέξανδρος Κόπτσης, Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, μιλώντας στην ΕΡΤ αναφέρθηκε στην έξαρση που παρουσιάζουν τέτοιου είδους φαινόμενα, και στην πλατφόρμα για άμεσες καταγγελίες από γονείς και μαθητές η οποία αναμένεται να ενεργοποιηθεί μετά το Πάσχα. Περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την βία που έχει ήδη περάσει από τη Βουλή: «Είναι ένας ψηφιακός κόμβος, όπου έχουμε εργαλεία και υπηρεσίες δικτύωσης, έχουμε επιμορφωτικό υλικό, έχουμε ένα σύστημα επιμόρφωσης – για να επιμορφωθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί, κυρίως τα στελέχη στην αρχή – έχουμε καλές πρακτικές για να εμφανίζονται σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και να υιοθετούνται.

Στην πλατφόρμα μπορούν να μπαίνουν μαθητές είτε ανώνυμα είτε επώνυμα, οι δε γονείς μόνο επώνυμα και να καταγράφουν το περιστατικό βίας και αυτό αυτομάτως να πηγαίνει στην ομάδα δράσης του σχολείου και παράλληλα και στην Ομάδα Δράσης σε κάθε Διεύθυνση Εκπαίδευσης, δηλαδή σε 116 Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Θα λειτουργήσουμε αμέσως μετά το Πάσχα, άρα ακόμα δεν υπάρχει πλατφόρμα αυτή».

www.ertnews.gr

ΕΛΛΑΔΑ Archives – ertnews.gr Read More

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generated by Feedzy