ΕΛΛΑΔΑ

Αποκαρδιωτικές εικόνες στο Μοναστηράκι – Άστεγοι κοιμούνται έξω από κατάστημα παιχνιδιών

Η κάμερα του DEBATER βρέθηκε τα ξημερώματα στην Πλατεία Μοναστηρακίου και κατέγραψε εικόνες που πρέπει να μας προβληματίσουν:

Προβληματισμό προκαλούν οι καθημερινές εικόνες που παρουσιάζονται στην Πλατεία Μοναστηριακίου και πέριξ αυτής, όταν αδειάζει από κόσμο και τουρίστες. Και μπορεί να παραμένει φωτισμένη, ωστόσο, σε αυτή μπορεί να δει κανείς κορμιά ανθρώπων να περιφέρονται και να ψάχνουν κάτι να φάνε.

Παράλληλα, θα δει κανείς κι άλλες εικόνες αντικρουόμενες. Από τη μια, βιτρίνες γεμάτες με εδέσματα και καθετί εμπορικό. Και από την άλλη, ένα άστεγο παιδάκι έξω από κατάστημα παιχνιδιών – κλειστό λόγω ώρας – να ψάχνει σε ένα άδειο κουτί πίτσας λίγο φαγητό…

Ένας άστεγος μπορεί και τοξικομανής μας είπαν πέφτει κάτω, Από την πείνα; Από την υπερβολική δόση; Έρχεται στο σημείο αστυνομία και ΕΚΑΒ. Ρωτάμε τι συμβαίνει; Ένας οδηγός ταξί μας απαντάει:

Είναι καθημερινή εικόνα αυτή εδώ. Θα έρθει αργότερα ο Δήμος από τα συνεργεία καθαρισμού να καθαρίσει με μάνικες τους δρόμους και θα ξυπνήσει τους άστεγους που κοιμούνται”.

Δείτε τις αποκαρδιωτικές εικόνες στο Debater.gr

Πηγή newbomb.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top