Συναγερμός σήμανε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), όταν βρέθηκε αμίαντος κατά τη διάρκεια εργασιών ενεργειακής αναβάθμισης στη Φιλοσοφική Σχολή.
Ο αμίαντος εντοπίστηκε στη πρόσοψη του κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής στο ΑΠΘ, σε πάνελ, που ήταν βιδωμένα και η απομάκρυνση του έγινε από πιστοποιημένη εταιρεία. Στη δεύτερη φάση των εργασιών, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν στις υπόλοιπες πλευρές του κτιρίου, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.
Τα τεχνικά συνεργεία πραγματοποίησαν ελέγχους και στο εσωτερικό της Φιλοσοφικής Σχολής όπου ευτυχώς δεν εντοπίστηκε αμίαντος.
Για προληπτικούς λόγους, η κοσμητεία αποφάσισε να κλείσει η σχολή και τα μαθήματα γίνουν διαδικτυακά έως ότου οι ειδικοί δώσουν τη σχετική πιστοποίηση.
Κλειστά παραμένουν τα τμήματα του Φιλολογικού, Ιστορίας-Αρχαιολογίας, Ψυχολογίας, Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής, και τα τέσσερα ξενόγλωσσα.
To άρθρο ΑΠΘ: Εντοπίστηκε αμίαντος στο νέο κτίριο της Φιλοσοφικής Σχολής δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
Ελλάδα – NewsIT Read More