30 Μαΐου 2023

Ξεσπούν οι γονείς των μαθητών του Αρσακείου μετά το άγριο περιστατικό εκφοβισμού του 15χρονου

Συνεχίζονται οι έρευνες σχετικά με το περιβάλλον του Αρσακείου μετά το άγριο περιστατικό εκφοβισμού ενός μαθητή μέσα στον σχολικό χώρο.

Τη Μεγάλη Τρίτη αναμένεται να συνεδριάσει ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου του Αρσακείου προκειμένου να λάβει αποφάσεις για το περιστατικό bullying με θύμα τον 15χρονο μαθητή του σχολείου και δράστες άλλους έξι, την περασμένη Παρασκευή.

Στη συνεδρίαση έχουν κληθεί τόσο οι εμπλεκόμενοι μαθητές, οι έξι δράστες και το θύμα, όσο και οι κηδεμόνες τους.

Η ανακοίνωση του Αρσακείου:

«Η Διοίκηση των Αρσακείων Σχολείων δεν έχει προβεί σε δηλώσεις, αποφεύγοντας να παρέμβει σε μια διαδικασία που βρίσκεται εν εξελίξει, ακολουθώντας αυστηρά την σχολική νομοθεσία και μάλιστα μια διαδικασία που αφορά σε ανήλικους μαθητές και τους γονείς τους. Περατώθηκε ήδη η προβλεπόμενη διερευνητική διαδικασία (λήψη καταθέσεων των εμπλεκομένων μαθητών και των γονέων τους καθώς και εκπαιδευτικών) και το θέμα υποβάλλεται στον Σύλλογο Διδασκόντων του συγκεκριμένου Γυμνασίου, αρμόδιου να λάβει αποφάσεις επί του θέματος».

«Γύρισαν με θράσος»

«Και επέστρεψαν τα παιδιά αυτά. Κάποια δείχνουνε μία μεταμέλεια, κάποια δείχνουνε μια ειρωνεία. Στο ερώτημα ενός καθηγητή ‘γελάς ακόμα’ σε έναν από τους δύο, είπε ‘ναι, δεν έχω κάνει τίποτα για να μη γελάω’. Και συνέχιζαν να κάνουνε πλάκα μεταξύ τους. Το θέμα είναι ότι και που γύρισαν, κι αν πέρασαν την όποια διαδικασία, δεν ξέρω ανακριτική, οτιδήποτε, γύρισαν με θράσος. Αυτό, αυτό καταλαβαίνω», λέει μητέρα μαθητή του σχολείου.

Η Διοίκηση του Αρσακείου στην ανακοίνωσή της υπενθυμίζει πως βρίσκεται σε εξέλιξη και η Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τυχόν ευθύνες των εκπαιδευτικών. Την ώρα που γονείς ισχυρίζονται αποκλειστικά στο LIVE NEWS, ότι όλοι γνώριζαν και κανείς δε μιλούσε.

«Τα ξέρουν οι καθηγητές και δεν κάνουν τίποτα»

«Δεν είναι μόνο αυτά. Είναι ναρκωτικά, είναι, είναι πάρα πολλά πράγματα. Τα ξέρουν οι καθηγητές, τα ξέρουνε οι ιδιοκτήτριες. Δεν κάνουν τίποτα. Έξω στο προαύλιο τα πάντα. Και ναρκωτικά, και τσιγάρα, και τα πάντα. Η επιτήρηση και οι καθηγητές περνάνε, γελάνε και φεύγουνε. Δε γίνεται τίποτα. Στο Αρσάκειο κάνεις ό,τι θέλεις, αλλιώς αν δεν κάνεις ό,τι θες, σε κοροϊδεύουνε και σου κάνουνε bullying», λένε γονείς.

Είχαν προτάξει την ασφάλεια

To LIVE NEWS αποκαλύπτει σήμερα την επιστολή που στάλθηκε στους γονείς των παιδιών που φοιτούν στο Αρσάκειο, μία ημέρα πριν το επεισόδιο με τη πετονιά στο 15χρονο αγόρι.

Στην επιστολή, η οποία ήταν ενημέρωση για την αύξηση των διδάκτρων, γίνεται αναφορά για την ασφάλεια των μαθητών.

«ΨΥΧΙΚΟ, 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023
(…) Καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για να φοιτούν οι μαθητές/μαθήτριές μας σε ασφαλές, καταλλήλως και εντατικά εποπτευόμενο σχολικό περιβάλλον, ώστε να προλαμβάνουμε και να αποφεύγουμε δυσάρεστα φαινόμενα τα οποία πληροφορούμεθα καθημερινώς από τα Μέσα Ενημέρωσης».

Το ερώτημα είναι εάν η διοίκηση είχε γνώση για φαινόμενα bullying και όσων άλλων καταγγέλλουν οι γονείς των μαθητών ότι συμβαίνουν εντός του σχολείου.

«Ήταν αυτή η ομάδα παιδιών που προκαλούσε ζητήματα. Συνεχείς ειρωνείες μες την τάξη. Θράσος, κορόιδευαν παιδιά. Κάτι προσπαθούσανε να κάνουν. Τους κάνανε συστάσεις, επιπλήξεις, αλλά μέχρι εκεί. Και το χειρότερο είναι ότι μάλλον δεν θέλουν να διαταράξουνε και την σχέση μ’ αυτά τα έξι παιδιά που μάλλον τα βλέπουνε και σαν έξι πελάτες. Και τα παιδιά το έχουν εισπράξει αυτό», λένε γονείς, μαθητών του σχολείου.

Επιμένουν στο… «παιχνίδι»

Όπως είναι λογικό, οι μαθητές του Αρσακείου έχουν θορυβηθεί από τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας, με τους καθηγητές να επιμένουν στον ισχυρισμό ότι η πετονιά γύρω από τον λαιμό του 15χρονου μαθητή, ήταν ένα… «παιχνίδι».

«Μαζέψανε τα παιδιά στην αίθουσα του θεάτρου. Τους είπαν ότι ήταν ένα παιχνίδι που ξέφυγε. Ότι η ασφάλεια είναι το βασικό ζητούμενο, αλλά πρέπει να το διαχειριστούνε μόνα τους. Τώρα τους ενοχλεί και η αρνητική δημοσιότητα, τους είπαν μη λέτε ψέματα στους δημοσιογράφους. Είμαστε ένα καλό σχολείο», λέει μητέρα μαθήτριας.

Τα όσα κατέθεσε το 15χρονο αγόρι στην αστυνομία είναι αυτά που θα έπρεπε κανονικά να προβληματίσουν τους εκπαιδευτικούς, πολύ περισσότερο από το εάν επηρεάζεται και πώς η φήμη του σχολείου.

Πηγή in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *