ΕΛΛΑΔΑ

Αυτός είναι ο οδικός χάρτης για το Πάσχα – Πού θα φοράμε μάσκα, πώς θα πάμε στην εκκλησία

Το απόγευμα της Παρασκευής (15/4) πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα, από το υπουργείο Υγείας. Η κ. Μίνα Γκάγκα, αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, μαζί με την κ. Βάνα Παπαευαγγγέλου και τον κ. Γκίκα Μαγιορκίνη, ανέλυσαν τον οδικό χάρτη για το Πάσχα, μετά και τις ανακοινώσεις του κ. Πλεύρη για την άρση των μέτρων το επόμενο διάτσημα. Όπως εξήγησαν, η πανδημία παρουσιάζει σημαντική ύφεση και πλέον θα μπορέσουμε να χαρούμε το Πάσχα πολύ διαφορετικά σε σχέση με τα δυο προηγούμενα χρόνια.

«Η πανδημία φαίνεται να ελέγχεται. Αυτά τα δύο χρόνια, μας έδειξαν ότι αντιμετωπίζουμε καθημερινά καινούργια πράγματα. Ξεκινάμε με μία καινούργια κανονικότητα. Να χαρούμε το Πάσχα», είπε χαρακτηριστικά η κ. Γκάγκα. Η αναπληρώτρια υπουργός, ωστόσο, συνέστησε να χρησιμοποιείται η μάσκα όπου παρατηρείται συνωστισμός ειδικότερα για τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Από την πλευρά της η κ. Παπαευαγγέλου έκανε λόγο για φάση ύφεσης της πανδημίας, εξηγώντας, όμως, πως πλέον περνάμε από την εποχή των αυστηρών μέτρων στην εποχή όπου οι προσωπικές επιλογές καθορίζουν το αν θα μολυνθούμε από τον ιό. «Θα πάμε στην εκκλησία φορώντας τη μάσκα μας. Θα πάμε στην εξοχή να συναντήσουμε την οικογένειά μας και τους φίλους μας, όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι με την απλή τήρηση των μέτρων όπως η χρήση της μάσκας, η προτίμηση συναθροίσεων σε ανοικτούς χώρους και η διενέργεια self test πριν συναντήσουμε άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, θα μας βοηθήσουν να κάνουμε καλό Πάσχα», σχολίασε.

Όπως εξήγησε, είμαστε όλοι έτοιμοι να γιορτάσουμε το Πάσχα καθώς φαίνεται πως πλέον ο ιός που κυκλοφορεί είναι ηπιότερος για τους εμβολιασμένους. Υπογράμμισε, επίσης, πως δεν πρέπει να υπάρχει σύγχυση με την άρση της υποχρεωτικότητας της μάσκας. Η κ. Παπαευαγγέλου εξήγησε πως το γεγονός ότι η μάσκα δεν είναι πλέον υποχρεωτική, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να τη φοράμε σε κλειστούς χώρους και όπου υπάρχει συνωστισμός, έτσι ώστε να προστατευθούμε.

Δείτε την ενημέρωση:

Πηγή newsbomb.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top