2 Ιουνίου 2023

Με απόφαση την οποία υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός εντάσσεται η πράξη: «ΜΕΛΕΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ (3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΙ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ) ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας:

«Υποστήριξη της μετάβασης προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλους τους τομείς».

Αντικείμενο της πράξης είναι η εκπόνηση μελετών για την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος (3 ο  Δημοτικό και 2 ο  Γυμνάσιο) στον «Προφήτη Ηλία» του Δήμου Καρπενησίου. Τα υπό μελέτη σχολικά κτίρια κατατάσσονται στην κατηγορία «Δ΄» (σ.σ. ενεργειακά μη αποδοτικά), ενώ μετά τις προτεινόμενες παρεμβάσεις αναμένεται να ανήκουν στην ενεργειακή κλάση «Β+».

Συγκεκριμένα, στο κάθε κτίριο προβλέπεται να γίνουν ενεργειακές παρεμβάσεις, όπως η τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτιρίου και στο δώμα, η τοποθέτηση θερμομόνωσης στέγης ή οριζόντιας οροφής κάτω από τη στέγη (σ.σ. η επιλογή της βέλτιστης μεθόδου θα αποσαφηνιστεί κατά την μελέτη) και η αντικατάσταση των εξωτερικών κουφωμάτων με θερμοδιακοπτόμενα αλουμινίου με διπλό υαλοπίνακα.

Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και δικαιούχος είναι ο Δήμος Καρπενησίου. Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 157.059,95 ευρώ και καλύπτει πλήρως το κόστος της πράξης.

Μετά την υπογραφή της απόφασης ένταξης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Συνεργαζόμαστε με τον Δήμο Καρπενησίου και εξασφαλίζουμε τη χρηματοδότηση των απαραίτητων μελετών, κάνοντας το καθοριστικό πρώτο βήμα για την αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος, όπου στεγάζεται το 3 ο  Δημοτικό Σχολείο και το 2 ο  Γυμνάσιο Καρπενησίου. Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Καρπενησίου, ο οποίος προωθεί μια απολύτως αναγκαία παρέμβαση για την εξοικονόμηση ενέργειας, την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά πάνω απ’ όλα την ποιότητα του σχολικού περιβάλλοντος!»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *