Με ένσταση προκειμένου να μη γίνει δεκτή η κατάθεση της συμβούλου ψυχικής υγείας Ελένης Μυλωνοπούλου ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο που διεξάγεται η δίκη για τη δολοφονία της Κάρολαιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.
Η υπεράσπιση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου κατέθεσε ένσταση ζητώντας να μη ληφθεί υπόψη η κατάθεση της γυναίκας που παρακολουθούσε την Κάρολαιν Κράουτς. «Δεν έχει την ιδιότητα της ψυχολόγου και της κλινικής συμβούλου. Έχει υποπέσει σε πολλές αντιφάσεις και δεν ειναι σε θέση να εκφέρει άποψη για τις σχέσεις του ζευγαριού» είπε χαρακτηριστικά ο συνήγορος του 33χρονου πιλότου Αλεξανδρος Παπαϊωανίδης.
Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε να καταθέσει μια ψυχίατρος και ψυχολόγος, που κλήθηκε από την πλευρά της οικογένειας της 20χρονης Κάρολαιν που δολοφονήθηκε από τον σύζυγο της τον Μάιο του 2021 στα Γλυκά Νερά.
Η μάρτυρας έχει εξάγει συμπεράσματα για τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης μελετώντας τη δικογραφία, μέσα από την οποία σκιαγράφησε τα προφίλ τους. «Υπήρχε δυσκολία στη σχέση, αυτό ειναι εμφανές. Δεν προκύπτει όμως μια εν βρασμώ κατάσταση. Υπήρχε ένταση σίγουρα» ανέφερε η μάρτυρας και περιέγραψε το προφίλ του Μπαμπη Αναγνωστόπουλου.
«Για τον κατηγορούμενο διαφαίνονται δυο ειδών διαταραχές προσωπικότητας. Διαφαίνεται ναρκισσιστική και αντικοινωνική διαταραχή. Υπάρχει εμφανής μια έπαρση, μια διαταραχή της προσωπικότητας. Αυτό έχει ορισμένα χαρακτηριστικά, τα άτομα έχουν απόλυτη συνείδηση για το τι κάνουν, και για το αποτέλεσμα των πράξεών τους. Μας ξαφνιάζουν οι πράξεις τους πολλές φορές γιατί έχουν μια φυσιολογική καθημερινότητα» είπε η μάρτυρας.
[adrotate group=”3″]
Πρόεδρος: Από ποια στοιχεία οδηγείστε σε αυτό το συμπέρασμα;
Μάρτυρας: Στη ναρκισσιστική διαταραχή έχουμε ένα αίσθημα μεγαλείου, έλλειψη ενσυναίσθησης. Φαίνεται από πολλά στοιχεία, δολοφόνησε τη γυναίκα του και μητέρα του παιδιού του χωρίς να σκεφτεί πόσο θα πονέσει το παιδί από την απώλεια αυτή. Άρα η έλλειψη ενσυναισθησης αφορά και το παιδί. Η σκηνή που έβαλε το παιδί πάνω στο πτώμα είναι εικόνα που βλέπουμε σε πολέμους. Σε αυτή την ηλικία τα μωρά έχουν πάρα πολλά ερεθίσματα και φοβάμαι ότι θα εχει επιπτώσεις στο παιδι στο μέλλον. Μετά σκοτώνει τον σκύλο, ο οποίος δεν ανήκε μόνο στη μάνα αλλά και στο παιδί, είχαν μεγαλώσει μαζί. Δείτε μετά την κηδεία της Κάρολαιν, πώς φέρθηκε στη σοκαρισμένη μητέρα και μάλιστα ζήτησε και λεφτά για το φέρετρο. Το πώς κρατούσε το παιδί στην κηδεία επί 4 ώρες, βλέπουμε έναν άνθρωπο που δεν σκέφτεται το μωρό, δεν χρειαζόταν να είναι εκεί. Αυτά όλα συντείνουν σε ψυχοπαθητική προσωπικότητα. Επίσης βλέπουμε μια αναζήτηση του θαυμασμού των άλλων. Βρήκε μια ανήλικη κοπέλα, πετούσε με το ελικόπτερο πάνω από το σχολείο. Αυτα δεν είναι σοβαρά πράγματα που ψάχνει ένας άνθρωπος για να φτιάξει μια σοβαρη σχέση. Η ακόμη το πως αντιμετώπισε την απόρριψη και την πρόθεση της γυναίκας του να χωρίσουν.
Πρόεδρος: Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια ανεξέλεγκτη έκρηξη θυμού;
Μάρτυρας: Οι περισσότεροι στον κόσμο έχουμε ζήσει απόρριψη και ξέρουμε ότι τα συναισθήματα είναι άσχημα. Όμως ευτυχώς δεν οδηγούν σε δολοφονίες.
Πρόεδρος: Από τη μελέτη του ημερολογίου μπορείτε να διαγνώσετε ότι η προσωπικότητα του κατηγορουμενου είχε επιδράσει στη συμπεριφορά της Καρολάιν;
Μάρτυρας: Άκουσα αυτά που ανέφερε και η κυρία Μυλωνοπούλου. Συμφωνώ σε όλα εκτός από ένα. Βλεπω στοιχεία κατάθλιψης στην Κάρολαιν, είναι συχνό φαινομενο σε νέες μητέρες που δεν έχουν υποστήριξη. Διακρίνεται μια κοπέλα που ερωτεύτηκε όπως μια έφηβη και στη συνέχεια άρχισε να ανεξαρτητοποιειται. Μια νέα κοπέλα στα 20 θέλει να σπουδάσει, να βγει έξω και συνειδητοποίησε ότι ήταν εγκλωβισμένη.
Σκιαγραφώντας την προσωπικότητα της Κάρολαιν, η μάρτυρας υποστήριξε πως η νεαρή κοπέλα ένιωθε πίεση και δεν ήξερε πως να την αντιμετωπίσει. «Είχε αρχίσει να νιώθει την πίεση αλλά είχε αδυναμία στο να την αντιμετωπίσει. Αν μπορούσε να μιλήσει πιο εύκολα με φίλους ή τη μητέρα της, ίσως να είχε προωθηθεί προς τα έξω. Φοβόταν να κάνει αυτό το βήμα».
Η ίδια εκτίμησε ότι η 20χρονη δεν μιλούσε στους γονείς της γιατί «δεν συμφωνούσαν με τη σχέση, απλά την επέτρεπαν και γι’ αυτό το λόγο είχε δισταγμό». Μάλιστα, όπως εξήγησε, έχει καταλήξει στο συμπέρασμα αυτό από συζήτηση με τη μητέρα της Κάρολαιν. «Μου το είπε η μητέρα της Κάρολαιν. Θεωρούσαν ότι είναι πολύ μικρή, ότι δεν είναι έτοιμη για τέτοια. Για αυτό τα έκρυβε από τους γονείς της και παντρεύτηκε κρυφά στην Πορτογαλία».
Σε ερώτηση σχετικά με το πως αντιδρούν οι άνθρωποι που τελούν εγκλήματα σε βρασμώ ψυχικής ορμής, η μαρτυρας απάντησε: «Με το έγκλημα συνήθως φωνάζουν, ουρλιάζουν, ζητάνε βοήθεια. Στην περίπτωση τη συγκεκριμένη που υπήρχε και παιδί, η αντίδραση θα ήταν να προστατεύσουν το παιδί τους. Με το που εκλείπει το στοιχείο της αιφνίδιας κατάστασης που τους οδήγησε στο έγκλημα, ζητούν αμέσως βοήθεια».
Πηγή newsbomb.gr