ΤΟΠΙΚΑ

Δήμαρχος Αμφίκλειας-Ελάτειας, Αθανασία Στιβακτή: Είμαστε ένας ανερχόμενος τουριστικός προορισμός

Για το τουριστικό προφίλ της Αμφίκλειας και της Ελάτειας, καθώς και για τις δραστηριότητες που μπορεί να απολαύσει κάποιος επισκέπτης στην περιοχή μιλά σε συνέντευξή της στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, η Αθανασία Στιβακτή, δήμαρχος Αμφίκλειας-Ελάτειας.

«Μία βόλτα στον παραδοσιακό οικισμό της Αμφίκλειας θα ανταμείψει και τους πιο απαιτητικούς. Τα μοναδικά μονοπάτια, μοναδικής φυσικής ομορφιάς, τόσο στον Παρνασσό, όσο και στους καταρράκτες της Τρύπης στην Τιθορέα και στη σπηλιά του Οδυσσέα Ανδρούτσου είναι άγνωστα διαμάντια πολύ κοντά στην Αθήνα, δίπλα από τον Παρνασσό, απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς. Υπάρχουν κρυμμένοι θησαυροί σε όλο τον δήμο μας, που καλούμε όλους τους επισκέπτες να τους ανακαλύψουν», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η Αθανασία Στιβακτή.

«Οι υποδομές φιλοξενίας… Στην Αμφίκλεια υπάρχουν πιο πολύ ξενώνες, οι οποίο είναι περίπου στις 200 κλίνες, μικροί ξενώνες με μέγιστο αριθμό δωματίων ή σπιτάκια ξεχωριστά 16 ανά ξενώνα, μικροί, οικογενειακοί, ζεστοί. Υπάρχει και στην Τιθορέα ένας ικανός αριθμός κλινών που μπορεί να φιλοξενήσει, περίπου 40 κλίνες, και στην Ελάτεια μιλάμε περίπου για 20 κλίνες. Είμαστε ένας ανερχόμενος προορισμός και, καταλαβαίνετε ότι όλο αυτό το ευμετάβλητο και το αβέβαιο που ακολούθησαν τα προηγούμενα χρόνια δεν βοήθησαν τόσο στην ανάπτυξή του. Νομίζω ότι οι θετικοί αριθμοί επισκεψιμότητας που είχαμε τη χειμερινή περίοδο και η στοχευμένη προβολή του δήμου μας από δω και στο εξής, θα βοηθήσει περισσότερο κόσμο να ασχοληθεί με το τουριστικό κομμάτι», τονίζει η δήμαρχος Αμφίκλειας-Ελάτειας.

Πηγή tourismtoday.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top