30 Μαΐου 2023

Η επιστολή του Παναγιώτη Στασινού

Κύριε Δήμαρχε,

Με την επιστολή αυτή σας γνωστοποιώ την απόφαση του συνδυασμού μας, «Λαμία στο Κέντρο», να παραδώσει τη θέση του Αντιδημάρχου του Δήμου Λαμιέων.

Θεωρούμε πως κατά την διάρκεια της θητείας, αποδεχόμενοι μια θέση ευθύνης- την αντιδημαρχία- υπηρετήσαμε στην πράξη την απλή αναλογική με την οποία εκλεχθήκαμε και συμβάλαμε ουσιαστικά στην εφαρμογή πολλών προεκλογικών μας δεσμεύσεων αλλά και στη σύνθεση και τη δημιουργία νέων προτάσεων που βελτιώνουν τη καθημερινότητα του δημότη και οδηγούν σε ανάπτυξη τον Δήμο μας.

Μερικά παραδείγματα που αντικατοπτρίζουν τα παραπάνω:

• Συμμετείχαμε ενεργά και με επιτυχία στην αντιμετώπιση της τεράστιας υγειονομικής κρίσης που έπληξε και την περιοχή μας αλλά και στην άντληση και εκτέλεση προγραμμάτων προαγωγής υγείας.

• Εργαστήκαμε για την αναβάθμιση, ενδυνάμωση και θεσμική θωράκιση των κοινωνικών δομών που υποστηρίζουν τον ευάλωτο πολίτη και πετύχαμε ορατά και μετρήσιμα αποτελέσματα.

• Εφαρμόσαμε τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις για βελτίωση της ολοκληρωμένης διαχείρισης των αδέσποτων και την αναβάθμιση της λειτουργίας του Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων που αποτελούσαν εδώ και χρόνια πληγή για τη Λαμία.

• Δουλέψαμε για την αναβάθμιση και θεσμική θωράκιση του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και την μεταστέγασή του σε εμβληματικό κτίριο στο κέντρο της πόλης.

• Ασχοληθήκαμε με το φλέγον θέμα των Ρομά που απασχολεί την πόλη επί δεκαετίες και προωθήσαμε συγκεκριμένο υλοποιήσιμο Σχέδιο Ένταξης τους.

• Πιστέψαμε, στηρίξαμε και συμμετέχουμε στην προσπάθεια αναβάθμισης της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας αφού, από κοινού με το συνδυασμό σας, καταφέραμε με οριακή πλειοψηφία να δημιουργηθεί ο Φορέας ΠΕΛ και να προχωρήσει το έργο αξιοποίησης-ανάπλασης των 47,8 εκατομμυρίων ευρώ κόντρα στην αδιανόητη και οξύτατη άρνηση και αντιπαράθεση που υπήρξε μέσα και έξω από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Παράλληλα όλο αυτό το χρονικό διάστημα ως συνδυασμός διατηρήσαμε την αυτοτέλειά μας, τον διακριτό ρόλο μας καθώς και το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ξεπερνώντας και αντιπαλεύοντας αρκετές φορές ξεπερασμένες μικροπολιτικές, στείρες και ανούσιες απόψεις αλλά και υποκριτικές συμπεριφορές.

Στην απόφασή μας αυτή οδηγούμαστε από το άδικο και καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα, που η κυβέρνηση έχει επιβάλει για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου και περιορίζει την δημοκρατική εκπροσώπηση των δημοτών στο επόμενο Δημοτικό Συμβουλίο.

Η απόφασή μας για τη πορεία μας στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα είναι συλλογική, λαμβάνοντας υπόψη τη βούληση των πολιτών που μας στηρίζουν να συνεχίσουμε την προσφορά μας στο Δήμο με τη συμμετοχή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η καθημερινότητα, η διαφάνεια, η κοινωνική αλληλεγγύη, ο έλεγχος, η λογοδοσία, η συμμετοχή των πολιτών, η δημοκρατία και η ανάπτυξη του τόπου είναι βασικές προτεραιότητες του συνδυασμού Λαμία στο Κέντρο.

Το προσεχές διάστημα θα αξιολογήσουμε την έως τώρα παρουσία του συνδυασμού στα δημοτικά πεπραγμένα και θα αναδείξουμε ζητήματα του τόπου μας που χρήζουν παρεμβάσεων και προτείνουμε να τεθούν στη δημόσια σφαίρα διαλόγου για την προώθηση της υλοποίησης τους.

Θέλουμε, τέλος, να ευχαριστήσουμε όλους όσους στήριξαν τις λογικές της απλής αναλογικής και να δηλώσουμε πως κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης θητείας μας θα συνεχίσουμε να συμβάλουμε δημιουργικά στις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο Δήμος Λαμιέων απέναντι στα μεγάλα ζητήματα με μοναδικό γνώμονα την πρόοδο του τόπου μας.

Με τιμή

Παναγιώτης Στασινός-Ορθοπαιδικός Χειρουργός

Επικεφαλής του συνδυασμού «Λαμία στο Κέντρο»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *